Topman Axel Knobe verlaat T-Systems

Axel Knobe, Chief Sales & Service Officer van T-Systems Enterprise Services, neemt afscheid. De reden is onenigheid met de directie over de toekomstplannen van het geplaagde bedrijf.

Na Lothar Pauly, die zijn functie als bestuurslid bij T-Systems neerlegde wegens mogelijke betrokkenheid bij de Siemens-affaire, vertrekt nu ook Axel Knobe aan het eind van de maand. De 57-jarige is verantwoordelijk voor verkoop en klantenzorg in de sector ondernemingsdiensten. Als reden voor zijn ontslag wordt opgegeven dat hij van mening verschilt over de strategische oriëntatie van de onderneming.

Knobe kwam in april 2006 bij de telecomdienstendivisie met de overname van de VW-dochter Gedas. Hij was sinds 2003 voorzitter van de raad van bestuur van Gedas. Hij kwam de afgelopen weken onder zware kritiek te staan toen hij op een intern evenement de situatie bij T-Systems vergeleek met de terroristische aanslagen in New York op 11 september. Deutsche Telekom is momenteel op zoek naar een partner voor de dienstdochter om haar internationale activiteiten te versterken. Tot dusver zijn echter alle onderhandelingsgesprekken met potentiële partners mislukt. T-Systems is een moeilijke overnamekandidaat gezien zijn omvang en mogelijke herstructureringskosten. René Obermann, CEO van Telekom, waarschuwde intussen zelfs voor het scenario van een vijandige overname door middel van de aankoop van aandelen.

Voorlopig neemt Zvezdana Seeger de post van Knobe op interim-basis over. Zij zal verantwoordelijk blijven voor de afdeling Systeemintegratie. Seeger verwierf een reputatie als crisismanager toen ze de leiding had over de technologie bij Toll Collect.