Hoe je recente Telegram-logins te verbergen

In dit artikel leggen we uit hoe je je recente logins op Telegram kunt verbergen. Lees meer en ontdek hoe op Free Technology!

Telegram is een van ’s werelds populairste instant messaging applicaties, die WhatsApp in veel opzichten aanvult. U kunt tekstberichten, foto’s, video’s, gifs, gepersonaliseerde stickers, bijlagen en nog veel meer versturen, en u kunt ook groepschats en kanalen met duizenden potentiĆ«le abonnees aanmaken. Een van de sterkste punten van Telegram is de aandacht voor de privacy van de gebruiker. Door bepaalde functies te activeren, is het bijvoorbeeld mogelijk om de meest recente login te verwijderen uit de instellingen van Telegram en om andere informatie in te voeren in de sectie privacy, gegevensbescherming en beveiliging. Laten we het proces eens nader bekijken.

Enkele dingen die je moet weten over het onzichtbaar maken van jezelf op Telegram

Telegram biedt, zoals gezegd, verschillende oplossingen om je privacy naar wens in te stellen, voor een minder dwangmatig gebruik van messaging, voor een ecologischer beheer van online communicatie en voor het anoniem beoefenen van verschillende activiteiten op je telefoon, zonder voortdurend benaderd te worden door opdringerige gebruikers. Onder de verschillende instellingen van de app is de instelling waarmee je de laatste toegang tot Telegram kunt verwijderen nog steeds erg populair. Maar wat betekent dit?

Voordat we ingaan op het proces voor verschillende apparaten en besturingssystemen, is het de moeite waard om te onthouden dat je door je logins te verbergen, ook de mogelijkheid verliest om de laatste toegang van je contacten op Telegram te zien. Het moet ook gezegd worden dat het verwijderen van alle sporen van uw aanwezigheid op Telegram niet helemaal mogelijk is, aangezien andere gebruikers nog steeds enige informatie over uw toegangen zullen zien, zelfs als deze zeer vaag is, zoals: “voor het laatst recentelijk benaderd”, als u onlangs bent toegetreden tot de app, of “voor het laatst deze week benaderd” als u een paar dagen geen verbinding hebt gemaakt, of “voor het laatst deze maand benaderd” als u de afgelopen weken geen verbinding hebt gemaakt, en “voor het laatst lang geleden benaderd”, als u al lange tijd niet meer op Telegram bent geweest. Een ander ding om in gedachten te houden is dat als u een bericht aan iemand aan het schrijven bent, als zij online zijn en het chatscherm open is, zij de voortgangsformulering “schrijvend” onder uw opgeslagen naam zullen zien, zelfs als u het bericht later niet verzendt, en zij zullen zien dat u aan het chatten bent.

Telegram-logins vanaf telefoons en tablets verbergen

Om je online aanwezigheid geheimzinniger te maken, kun je ervoor kiezen om je laatste login op Telegram te verbergen en ook niet aan iedereen te laten zien wanneer je daadwerkelijk online bent. Laten we eens kijken hoe we dit kunnen doen vanaf smartphones en tablets. Open eerst de app op uw apparaat en selecteer het pictogram links op de startpagina met de drie horizontale lijnen die de Instellingen voorstellen, klik vervolgens op het tandwielpictogram en ga naar Privacy en beveiliging.

Scrol omlaag naar het gedeelte Privacy waar u een aantal opties vindt, ga vervolgens naar “Laatst ingelogd en online” en u krijgt een aantal voorkeuren te zien met betrekking tot wie uw recente toegang op Telegram kan zien, namelijk: al uw contacten of niemand. Als u de virtuele mantel van onzichtbaarheid voor iedereen wilt dragen, ga dan verder door Geen in te typen en op deze manier zullen uw contacten niet langer in staat zijn om enige informatie te hebben over uw laatste toegang of uw online aanwezigheid op Telegram. Op hetzelfde scherm kun je uitzonderingen toevoegen, ervoor kiezen om je status niet te delen met bepaalde mensen die je specifiek zult moeten selecteren, of je kunt de contacten kiezen met wie je in plaats daarvan je toegangsinfo op Telegram zult blijven delen. Als u van gedachten verandert, kunt u met een paar muisklikken heel eenvoudig teruggaan naar de oude instellingen, of omgekeerd kunt u naar believen contacten blijven toevoegen of verwijderen.

Toegangen op Telegram vanaf uw computer uitschakelen

Als u wilt weten hoe u uw zichtbaarheid op Telegram vanaf uw computer kunt verminderen (op Windows-pc, Mac en ook met Linux-besturingssysteem), is de procedure vergelijkbaar met die voor smartphones en tablets. Ga naar de app door op het wielicoon te klikken en selecteer de optie Privacy en beveiliging. Ga dan naar het item Laatste toegang en klik op Geen, dat u zult vinden in de sectie “Wie kan mijn laatste toegang zien”. Ook hier kunt u in de desktopversie van Telegram besluiten om uw laatste toegang alleen aan bepaalde zeer specifieke contacten te tonen. Ga naar Instellingen door op het scrollwiel icoon te klikken en markeer de Privacy en Beveiliging optie, stel “Geen” in naast de “Laatst benaderd” rubriek, klik dan weer op “Delen” met en voeg uw gewenste contacten toe.