3 series om te kijken als je The Walking Dead leuk vond

Diegenen die op zoek zijn naar een zombiehorrorserie vergelijkbaar met The Walking Dead kunnen genoeg streamingalternatieven vinden. Hier is een selectie

The Walking Dead is een van de meest succesvolle saga’s van de afgelopen jaren. Het werd gelanceerd in 2012 en startte een grote trend van zombie horror tv-series. The Walking Dead is een van de meest succesvolle horror tv-series van de afgelopen jaren. 2012 zag het begin van een grote zombie horror franchise, en natuurlijk was het niet de laatste, zoals vele soortgelijke shows zijn gevolgd in zijn kielzog, met angstaanjagende verhalen over de evolutie van de mensheid en de komende apocalyps.

The Walking Dead is gebaseerd op Robert Kirkman’s comic book saga met dezelfde naam. Hoofdpersoon is Rock Grimes (Andrew Lincoln), een sheriff die na jaren in coma te hebben gelegen wakker wordt en ontdekt dat de wereld zoals hij die kende niet meer bestaat. In feite wordt hij wakker in een verlaten en verwoest ziekenhuis en wat hij ontdekt is absoluut ongelooflijk: de wereld wordt bevolkt door hongerige zombies die klaar staan om elke levende persoon die ze tegenkomen te verscheuren. Vanaf hier begint een zeer intens, lang verhaal, vol wendingen. De uitdaging is dus om een tv-serie te vinden die lijkt op The Walking Dead. Gelukkig bieden de streamingplatforms verschillende titels aan die fans van de populaire horrorshow kunnen aanspreken.

American Horror Story op Amazon Prime Video

We beginnen met een van de meest succesvolle series van de afgelopen jaren: American Horror Story is een Amerikaanse horrorserie die in 2011 werd gecreëerd en winnaar is van talloze prijzen, waaronder 16 Emmy Awards en 2 Golden Globes.

Het is een anthologieserie, dat wil zeggen dat het zo is opgezet dat elk seizoen een onafhankelijk begin en einde heeft. Veel van de acteurs komen terug in verschillende seizoenen, waarin ze verschillende rollen spelen. De zorgvuldige keuze van de acteurs heeft zeker bijgedragen tot het succes van de serie. Veel wereldberoemde acteurs hebben hun opwachting gemaakt in de verschillende seizoenen, van Jessica Lange en Sarah Paulson (de hoofdrolspeelster in Ratched) tot Kathy Bates en Lady Gaga.

American Horror Story is beschikbaar op Amazon Prime Video. Je kunt het ook tegen betaling bekijken op CHILI en TIMVision.

Daybreak op Netflix

Wat gebeurt er als een groep kinderen gedwongen wordt te overleven in een wereld vol gewetenloze zombies? Wat er gebeurt is dat er een tv-serie ontstaat die het midden houdt tussen een tienerdrama en The Walking Dead, getiteld Daybreak.

De hoofdpersoon is Josh, een 17-jarige jongen die een beetje een buitenbeentje is en daardoor vaak wordt verstoten door zijn middelbare schoolvrienden. Op een dag verdwijnt zijn vriendin Sam en zijn stad, Glendale, Californië, begint bevolkt te worden door zombies en andere vreemde figuren. Hij en een groep van zijn middelbare schoolvrienden moeten de nieuwe realiteit onder ogen zien.

De tv-serie zit nog in het eerste seizoen, dat uit 10 afleveringen bestaat en te bekijken is op Netflix.

Z Nation op Netflix

We gaan verder met een andere tv-serie die zich afspeelt in een post-apocalyptische realiteit. Z Nation vertelt het verhaal van een groep overlevenden van het einde van de wereld, die hordes zombies heeft voortgebracht. Deze gemeenschap, gecontroleerd door Citizen Z, zal de Verenigde Staten moeten doorkruisen om de enige mens in veiligheid te brengen die de epidemie kan stoppen die mensen in zombies verandert. Hij is in feite de enige die met het vaccin is geïnjecteerd en kan daarom niet ziek worden, zelfs niet als hij door een wezen wordt gebeten.

Z Nation is een rauwe serie met veel overeenkomsten met The Walking Dead. Het is beschikbaar op Netflix.