Hoe de Iliad-ontvangst te verbeteren

Als in ons woon- of werkgebied de Iliad-verbinding niet de beste mag zijn, kunnen we met een trucje de situatie verbeteren

Iliad, de Franse goedkope telefoonmaatschappij, is sinds een paar maanden actief in Italië.

Iliad, de Franse aanbieder van goedkope telefonie, is sinds enkele maanden in Italië actief en heeft een ware revolutie op de Italiaanse markt teweeggebracht, wat betreft het soort maandelijkse aanbiedingen, de transparantie van aanvullende diensten en vooral de lage kosten van zijn tariefplannen.

Iliad, zowel in Italië als in de rest van de landen waar het actief is, wordt gekenmerkt door maandelijkse aanbiedingen, oplaadbaar of krediet op rekening-courant, tegen een gereduceerde prijs maar met vele giga internet inbegrepen.

Het huidige aanbod omvat 50 GB, plus sms en onbeperkt bellen voor 7,99 euro per maand.

De komst van Iliad in Italië heeft geleid tot een algemene verlaging van de prijzen van de verschillende exploitanten en heeft ook de opkomst van andere goedkope bedrijven gestimuleerd, zoals Ho.Mobile, dat door Vodafone wordt gerund. Het moet gezegd dat er in het begin veel scepsis was over Iliad, met name over de kwaliteit van de ontvangst en de snelheid van de internetverbinding.

In termen van gesprekskwaliteit valt er weinig te klagen in vergelijking met Iliad,

tenminste als we in grote steden wonen: hier is de signaaldekking namelijk vrij goed, waardoor gebruikers surfsnelheden kunnen halen die vergelijkbaar zijn met die van andere operators. Als u in een kleine stad, op het platteland of in de bergen woont, kan het zijn dat het Iliad-signaal minder goed wordt ontvangen.

Maar helaas kunnen we deze Iliad-ontvangstproblemen op een eenvoudige manier oplossen.

Hoe controleer je de dekking van het Iliad-netwerk

In de eerste plaats, als je nog niet bent overgestapt op het Iliad-netwerk en overweegt het nieuwste aanbod van het Franse bedrijf te activeren, is er één ding dat je moet doen voordat je een nieuwe sim activeert of je nummer overdraagt: controleer de dekking in je gebied.

Het is heel eenvoudig om te controleren of het signaal van Iliad kan worden opgepikt waar u woont of werkt. U hoeft alleen maar uw smartphone of computer te pakken en naar de officiële website van het Franse low-cost bedrijf te gaan.

In het portaal scrolt u naar beneden om de ingangscontrole dekking te vinden. Om te weten te komen of Iliad beschikbaar is in uw regio, controleert u gewoon of de naam van uw stad in een wit of rood vlak staat.

Als het rood gekleurd is, kunt u er zeker van zijn dat de dienst gegarandeerd is.

Hoe verbeter je het Iliad-signaal

Als je een Iliad-sim hebt geactiveerd zonder eerst het dekkingsgebied te controleren, of als je bent verhuisd en trage verbindingssnelheden of hiaten in de ontvangst hebt opgemerkt, is er een trucje waarmee je het Iliad-netwerk op je smartphone kunt verbeteren.

Je telefoon is standaard ingesteld op ontvangst van 4G-internetsignaal (als hij niet te oud is en niet over deze technologie beschikt). Helaas is het onwaarschijnlijk dat we een 4G-signaal krijgen als we ons in een gebied bevinden waar de Iliad-dekking minder goed is, dus moeten we de ontvangst instellen op 3G, wat de stabiliteit van de verbinding aanzienlijk zal verbeteren.

Hoe doet u dat? Heel eenvoudig, ga naar Instellingen van uw smartphone, en tik dan op Netwerkverbindingen en dan Mobiele Data, in dit tabblad deactiveer de 4G terwijl het woord 3G actief blijft.

En dat is het, we zullen alleen dit type signaal ontvangen dat ons zal toestaan om iets langzamer maar veel stabieler online te surfen en bovenal zullen we ontvangstdalingen tijdens gesprekken vermijden.