Beste gratis PC schermopname software

Bent u een gamer of gaat u tutorials maken vanaf uw PC? Hier is een lijst met gratis schermopnameprogramma’s om je te helpen

Je bent een gamer, of je wilt tutorials maken die laten zien wat je op je computer doet, of je wilt gewoon een vriend laten zien hoe je een app downloadt of een programma gebruikt. Hoe doe je dit? Dat is eenvoudig, gebruik gewoon een van de vele gratis schermopnamesoftware.

Software voor het opnemen van wat er op het scherm gebeurt, is een programma dat de laatste jaren erg populair is geworden. Dit is vooral te danken aan de opkomst van online videospelletjes en de e-sporten. De eenvoudigste software legt alleen vast wat er op het scherm gebeurt en slaat het op in AVI-formaat, terwijl de meer geavanceerde gratis programma’s ook bewerking, overlay van verschillende beelden, live streaming en optimalisering voor videospelletjes bieden. Kiezen is niet gemakkelijk. Niet in de laatste plaats omdat veel van deze diensten u slechts toestaan een paar video’s op te nemen voordat u een vergoeding of abonnement vraagt. Het is dus belangrijk om de juiste software te kiezen.

OBS Studio

OBS Studio is de schermopnamesoftware die het meest wordt aanbevolen voor gamers. Niet in het minst omdat het open-source is en dus volledig gratis. OBS Studio ondersteunt zowel live streaming als high-definition playback. Video’s kunnen worden gedeeld op Twitch of YouTube en kunnen bovenal lokaal worden opgeslagen om te bewerken en te bekijken. OBS Studio biedt ook een speciaal toetsenbord voor het beheer van live beelden. Het heeft een aantal instellingen die kunnen worden aangepast aan uw behoeften, dus het wordt aanbevolen voor degenen met een beetje kennis van het onderwerp.

FlashBack Express

Dit is een gratis versie van een betaald programma. Gelukkig gebruikt het geen filters op de video’s en stelt het geen tijdslimieten voor opnamen. Het is intuïtiever te gebruiken dan OBS Studio. Met FlashBack kunt u het hele scherm of slechts een deel ervan opnemen. Als u klaar bent met opnemen, kunt u de video bewerken of uploaden naar YouTube. In het geval van lange opnamen, kunt u ze ook onderverdelen met namen en secties. Bovendien heeft de betaalde versie een lange lijst van functies waarmee u professioneel werk aan de video kunt doen. Dit is iets dat ervaren videogame streamers zal aanspreken. In de gratis versie is het enige formaat voor opslag WMV.

Ezvid

Ezvid is een programma dat moet worden beschouwd als een gratis multifunctionele videorecorder. Het kan ook spelletjes opnemen, maar alleen als ze in windowed mode worden uitgevoerd en niet full screen. Het heeft ook een zeer eenvoudig te gebruiken bewerkingssysteem. Het doet gedeeltelijk denken aan Windows Movie Maker. Ezvid heeft ook een aantal leuke functies. Zo kunt u bijvoorbeeld audio opnemen van een microfoon waarop u filters kunt toepassen om de stem te wijzigen. Het heeft een tijdslimiet van 45 minuten. Het is misschien de beste oplossing voor wie wil beginnen met het maken van tutorials, maar niet erg vertrouwd is met deze software. Ezvid heeft het grote gebrek dat het video’s niet lokaal opslaat. Deze video’s kunnen alleen op YouTube worden gedeeld.

TinyTake

Dit is de oplossing voor degenen die hun eigen scherm- of webcambeelden willen opnemen. Het is niet functioneel voor gamers. Het is zeer eenvoudig te gebruiken, klik gewoon op de startknop en de opname begint. De tijdslimiet is vijf minuten per schot. Het is dus goed genoeg voor mensen die korte reviews of tutorials voor YouTube maken. Er is ook een 2GB cloud opslag service. De bewerkings- en aanpassingshulpmiddelen zijn zeer eenvoudig.