WhatsApp, hoe sla je de afbeeldingen en video’s van de Status op

Om de afbeeldingen en video’s die in de WhatsApp Status zijn geplaatst op te slaan, moet je een bestandsbeheerder van een app gebruiken: zo doe je dat

Sinds begin 2017 heeft ook WhatsApp zijn eigen versie van de “Stories” die al te zien waren op Instagram, eerst, en op Facebook, later. Ze worden “Staten” genoemd en werken precies zoals de verhalen van andere sociale netwerken. Dus ze verdwijnen automatisch 24 uur na publicatie. Via een niet erg intuïtieve maar effectieve procedure is het echter mogelijk om afbeeldingen en video’s van WhatsApp-statussen op Android-telefoons op te slaan.

Dit is vaak handig, want als we naar het tabblad “Status” van WhatsApp gaan, vinden we heel vaak grappige en interessante inhoud, waarvan we wensen dat die niet zo snel zou verdwijnen. Om ze op te slaan, hebben we gewoon een app file manager nodig. Veel smartphones hebben al een voorgeïnstalleerde bestandsbeheerder, en er zijn er nog veel meer te vinden in de Play Store. Voor het gemak zullen we Google’s “Files” app als voorbeeld gebruiken, die overigens al voorgeïnstalleerd is op Big G’s Pixel smartphones. Als je de procedure eenmaal begrijpt, kun je die echter voltooien met elke andere bestandsbeheerder die op je smartphone is geïnstalleerd.

Hoe afbeeldingen en video’s van WhatsApp-statussen opslaan

Om WhatsApp-statussen op te slaan, moet je de app Google Files openen en linksboven op het hamburgermenu klikken. Daarna moet je bij Instellingen de optie “Verborgen bestanden weergeven” inschakelen. Kies vervolgens in de onderste balk “Bladeren” en vervolgens “Interne opslag”. Hier vindt u alle mappen die op uw toestel zijn opgeslagen. Ga naar “WhatsApp > Media > .Statuses” en je vindt alle statussen die je tot nu toe hebt bekeken. Met een tik op de pijl omlaag kunt u kiezen of u het beeld- of videobestand dat u wilt bewaren, wilt kopiëren of verplaatsen. Deze truc werkt natuurlijk alleen als je een status hebt bekeken. Je vindt nooit alle statussen van je WhatsApp-contacten in de map .Statuses, alleen de statussen die je daadwerkelijk hebt bekeken.

Hoe maak je een map om WhatsApp-statussen op te slaan

Als je veel WhatsApp-statussen hebt die je wilt bewaren, kan het een goed idee zijn om een speciale map op je smartphone te maken waarin je ze allemaal bewaart. Op die manier kunt u ze gemakkelijk terugvinden en als u ze naar een PC wilt overbrengen, kunt u dat snel doen. Ook vanuit Google Bestanden, ga naar Interne Opslag zoals hierboven uitgelegd en tik op het menu met de drie puntjes in de rechterbovenhoek. Een van de beschikbare opties is “Nieuwe map toevoegen”, en dat is de optie waarin u geïnteresseerd bent. Maar let op: de map wordt aangemaakt op de locatie waar u zich op dat moment bevindt. Dus als u het in een andere map wilt zetten, zult u het later moeten verplaatsen. Of je verplaatst ze eerst naar de map die je wilt maken.

Als je de nieuwe map hebt gemaakt, ga je terug naar WhatsApp .Statuses, kopieer je de afbeelding en de video die je wilt verplaatsen en plak je ze in de map die je zojuist hebt gemaakt. Op die manier bewaar je je WhatsApp-statussen voor altijd.