Cheats voor het verbergen van je WhatsApp-status

Om het meeste uit je WhatsApp-status te halen, moet je een paar trucs kennen. Hier lees je wat ze zijn en hoe je ze het best gebruikt

Een van de belangrijkste nieuwe functies die WhatsApp de afgelopen jaren heeft toegevoegd, is de sectie “Status”, die niet moet worden verward met je laatste aanmelding. Vóór de komst van de nieuwe functie betekende “Status op WhatsApp” voor iedereen controleren wanneer de laatste keer werd ingelogd. De ‘Status’ sectie, aan de andere kant, verzamelt de foto’s en video’s geplaatst door gebruikers en die worden verwijderd na 24 uur.

In eenvoudige termen, ze zijn de ‘Verhalen’ van WhatsApp. De functie is in feite identiek aan die van Instagram: dezelfde functionaliteit, dezelfde manier om inhoud te personaliseren en hetzelfde doel, namelijk de gebruikers de kans geven hun dagelijks leven te vertellen. Na een weinig bemoedigende start is de Staat snel uitgegroeid tot een van de meest gebruikte hulpmiddelen door gebruikers, maar velen kennen de kneepjes ervan niet en gebruiken hem niet perfect. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de gepubliceerde inhoud in “Status” te verbergen voor geselecteerde contactpersonen, zodat zij deze niet kunnen zien. Op dezelfde manier kunnen wij afbeeldingen “muteren” die door vervelende contacten zijn geplaatst. Hier volgen enkele handige trucs om de “Status” van WhatsApp optimaal te gebruiken.

WhatsApp-status verbergen

Een van de grootste twijfels van gebruikers is: hoe kunnen ze de WhatsApp-status verbergen voor vrienden en familieleden? De vraag is legitiem: soms post je foto’s en video’s die alleen aan bepaalde mensen zijn opgedragen en alleen zij mogen ze zien. Het is heel eenvoudig om een kleine groep contacten te selecteren die je status mogen zien: start WhatsApp, ga naar Instellingen, klik op Privacy en selecteer vervolgens Status. Dit opent een tabblad met drie opties: “Mijn contacten”; “Mijn contacten uitgezonderd…”; en “Delen met…”. Als u de tweede optie selecteert, worden sommige contacten uitgesloten, terwijl u bij de derde direct de mensen kiest met wie u uw status wilt delen. Als er maar een paar mensen zijn voor wie je de inhoud wilt verbergen, is de tweede optie de beste, maar als je een verhaal aan een kleine groep wilt wijden, moet je kiezen voor “Delen met…”.

WhatsApp-status van je contacten uitschakelen

Er zijn altijd mensen onder je contacten die misbruik maken van de “Status”-tool. Ze posten elke dag tientallen foto’s van hun leven, waardoor onze smartphones alleen maar verstopt raken. Wat kunnen we doen om dit probleem op te lossen? Heel eenvoudig, WhatsApp heeft een functie geïmplementeerd waarmee je de status van bepaalde contacten kunt “veranderen”. Hoe doe je dit? Ga naar de sectie Status en druk enkele seconden op de naam van de contactpersoon die u “stil” wilt maken. Er verschijnt een bericht “Statusupdates van ‘persoonsnaam’ uitschakelen? Nieuwe statusupdates van ‘persoonsnaam’ zullen niet langer zichtbaar zijn onder Recente updates”.

Hoe voeg je een link toe aan je WhatsApp-status

Nu gaan we kijken naar enkele trucs waarmee je je WhatsApp-status beter kunt aanpassen. De tools die je kunt gebruiken zijn dezelfde als in Instagram Stories, met slechts één verschil: links.

Zoals velen van jullie weten, heb je minstens 10.000 volgers nodig om een “Swipe up” toe te voegen in je Instagram Stories. Op WhatsApp werkt het heel anders. Typ gewoon een link naar je website (bijvoorbeeld https://tecnologia.libero.it/) in de Status en de app herkent het meteen als link en klikt erop.

Hoe pauzeer je de Status van een contact

Je hebt maar een paar seconden de tijd om de WhatsApp Status van een contact te bekijken, net als bij Instagram Stories. Wat als de status van een persoon een zeer lange brief is en wij die niet in een paar seconden kunnen lezen? Gewoon op het scherm tikken en vasthouden en de tijd bevriest. Zo hoef je niet meer te zoeken om snel te lezen wat er in de status van je vriend staat.

Locatie toevoegen aan WhatsApp-status

De WhatsApp-status geeft gebruikers veel vrijheid, vooral als het gaat om het aanpassen. Een van de vele dingen die we kunnen toevoegen is de locatie waar we de foto hebben genomen of waarvandaan we de video plaatsen. Hoe doen we dit? Ga naar het onderdeel “Status”, klik op “Mijn status” en voeg een foto toe of maak er een met de camera. Vervolgens gaat u naar de aanpassingen en door op het smiley-icoontje in de rechterbovenhoek te drukken verschijnen er een paar hulpmiddelen op het scherm. De derde in de eerste rij met het wijzende pictogram is die voor de locatie. Door de GPS van de smartphone te activeren, wordt de locatie automatisch toegevoegd.”