Twitter ligt vandaag plat, wat is er aan de hand

Twitter staat sinds 22:30 op 7 februari geen tweets meer toe: hier is wat er aan de hand is

Twitter ligt plat. Op het microbloggingplatform mogen sinds 22.30 uur op 7 februari geen tweets meer worden gepubliceerd. Het probleem schijnt de hele wereld aan te gaan en uit heel Italië komen reeds honderden meldingen binnen. Het probleem lijkt de hele wereld aan te gaan en uit heel Italië komen al honderden meldingen binnen. Vooral de laatste avonden is het sociale platform in Italië erg populair vanwege het Sanremo Festival: elke minuut worden duizenden berichten gepubliceerd door gebruikers die commentaar geven op de optredens van de verschillende artiesten.

Het probleem lijkt zeer ernstig te zijn: wanneer je een tweet probeert te publiceren door op de knop “Tweet” te drukken, gebeurt er niets, de upload mislukt en het bericht wordt niet gedeeld. Het probleem doet zich niet alleen voor bij tekstberichten, maar bij elk type inhoud: afbeeldingen, video’s, GIF’s. Op downdetector.it, een site die helpt te begrijpen wanneer een dienst of een app niet werkt, staan duizenden meldingen van gebruikers, die een antwoord zoeken op de vraag waarom Twitter niet werkt. Vooralsnog is er geen commentaar van de technici van het sociale platform, die er zeker aan werken om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Waarom Twitter niet werkt op 7 februari

Twitter staat gebruikers niet toe berichten te plaatsen, noch vanaf het desktopplatform, noch via de app voor Android en iOS. Het probleem lijkt vrij ernstig te zijn, aangezien het niet mogelijk is om welke tweet dan ook te publiceren. De oorzaken van de downtime van Twitter zijn momenteel nog niet bekend, maar het gaat waarschijnlijk om de servers van de applicatie. Het microbloggingplatform heeft nog niets laten weten, maar technici zijn zeker bezig om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Wij zullen de situatie blijven volgen en u op de hoogte houden.