Er zijn nog veel sites die het programma van Adobe gebruiken om afbeeldingen en video’s weer te geven. Zo kunt u Flash inschakelen in Chrome
Het is u misschien opgevallen dat Chrome, net als de meeste browsers, automatisch Adobe Flash uitschakelt, een gratis en nog steeds populaire softwaretoepassing waarmee u afbeeldingen, video’s en andere multimedia-inhoud kunt weergeven. De applicatie is vaak onder vuur komen te liggen door de voortdurende beveiligingslekken die worden ontdekt.
Vulnerabilities die in sommige gevallen door hackers zijn gebruikt om kwaadaardige code uit te voeren op de apparaten van gebruikers. Als gevolg daarvan zijn sommige grote websites begonnen met het gebruik van de veiligere programmeertaal HTML 5. Er zijn veel webmasters die nog steeds de oude, kwetsbare plug-in gebruiken. De enige manier om de inhoud van deze sites correct weer te geven, is dus door freeware in te schakelen. Hoe doe je dit? Het verhaal om het programma rechtstreeks van de site van de fabrikant te downloaden werkt niet meer. U moet de instellingen van Chrome onder handen nemen om Flash in te schakelen wanneer u het nodig hebt.
Hoe Adobe Flash in te schakelen: eerste stappen
Het eerste wat u moet doen als u de gratis software voor specifieke sites wilt inschakelen, is uw Flash-instellingen in Chrome controleren. Open een nieuw tabblad en typ de volgende string in de adresbalk: chrome://flags. U moet dan controleren of het item “Voorkeur HTML boven Flash” is ingesteld op “Standaard”. Raak helemaal niets aan. Zoals Chrome suggereert, zijn alle wijzigingen “op eigen risico”. Nu is het tijd om te controleren of je de laatste versie van Flash hebt geïnstalleerd. Open hiervoor weer een nieuw tabblad, voer chrome://components/ in en druk op enter.
Ga naar Inhoudsinstellingen
Na deze voorbereidende handelingen is het tijd om het programma in te schakelen om multimedia-inhoud weer te geven. Open de instellingen van Chrome (klik op het pictogram met de drie puntjes in de rechterbovenhoek). Ga nu naar “Toon geavanceerde instellingen” en klik op “Inhoudsinstellingen” (je vindt het onder “Privacy”). Controleer of in “Flash” het item “Vragen alvorens sites toe te staan Flash te draaien” actief is.
Klik op Uitzonderingen beheren
Nu is er nog maar één stap om Flash voor specifieke sites in te schakelen. Nog steeds in “Inhoud Instellingen”, onder de “Flash” optie, klik op “Uitzonderingen Beheren”. Hier vindt u een pop-upvenster waarin u de URL kunt invoeren van de site waarvoor u wilt dat Chrome Flash uitvoert. Klik op voltooien en je bent klaar. Vanaf nu zal de browser van Google niet langer het programma van Adobe blokkeren voor de geselecteerde website.