Hoe de OnePlus Nord 2 CE eruit gaat zien en wanneer hij komt

De OnePlus Nord 2 CE, het volgende mid-range toestel van het Chinese bedrijf, komt er binnenkort aan: hier is wanneer en hoe hij eruit gaat zien volgens de laatste informatie

De OnePlus Nord 2 CE is een van de vele smartphones die in de komende paar maanden zullen worden uitgebracht. Er zullen veel onthullingen zijn, met de CES en Mobile World Congress 2022-evenementen die traditioneel een belangrijk podium vormen voor fabrikanten van consumentenelektronica, waaronder OnePlus.

Het Chinese bedrijf zal de zichtbaarheid van de CES 2021 waarschijnlijk gebruiken om de OnePlus 10-reeks te lanceren, maar eerst zal het tijd zijn om de mid-range OnePlus Nord 2 CE te onthullen, die naar verwachting een iets minder krachtige (maar ook goedkopere) versie van de OnePlus Nord 2 zal zijn. De Nord 2 CE zal naar verwachting een iets minder krachtige (maar ook goedkopere) versie van de OnePlus Nord 2 zijn, en het zal één keuze van zijn voorganger erven, namelijk om zich te wenden tot MediaTek voor de chip: volgens de laatste geruchten zal de Nord 2 CE beschikken over een Dimensity 900 in plaats van Qualcomm’s equivalente chip, het omkeren van de trend van zijn voorganger. Volgens de laatste geruchten zal de OnePlus Nord 2 CE worden geleverd met een Dimensity 900 chip gemaakt door MediaTek, wat een stap omhoog is ten opzichte van zijn voorganger, de Snapdragon 750G. Daardoor zou de mid-range OnePlus betere prestaties moeten leveren, dankzij de nieuwe Cortex-A78-kernen van Arm en vooral de Mali-G78 GPU, die gebruikt wordt in de Galaxy S21 en de recente Google Pixel 6.

Wat het scherm betreft, zal de OnePlus Nord 2 CE beschikken over een 6,4-inch diagonaal OLED-paneel met een verversingssnelheid van 90 Hz, 6 GB RAM (maar volgens sommigen zou er ook 12 GB kunnen worden aangeboden op de best uitgeruste variant) en 128 of 256 GB opslag, terwijl nog niet bekend is of er de mogelijkheid zal zijn om uit te breiden via microSD: de huidige smartphone biedt die optie niet.

De geruchten vertellen over een vrijwel ongewijzigde cameragroep in vergelijking met de huidige smartphone, althans als we naar de cijfers kijken, want we kunnen niet ingaan op de fotokwaliteit. De OnePlus Nord 2 CE zal een 64-megapixel hoofdcamera hebben en twee andere, een 8-megapixel ultragroothoekcamera en waarschijnlijk een 2-megapixel macrocamera voor foto’s van onderwerpen heel dicht bij de smartphone. Aan de voorkant komt een 16-megapixel selfiecamera.

Veel verbeteringen zijn doorgevoerd op het gebied van opladen, dat volgens de geruchten zal toenemen van de huidige 30 watt naar de 65 watt van de OnePlus Nord 2 CE. U zult de autonomie meer dan twee keer zo snel kunnen herstellen, wat zeer nuttig zal zijn op dagen dat de 4.500 mAh batterij die in de fabriek zal worden geïntegreerd, “krap” zal zijn. Een kleine kanttekening waar OnePlus fans niet blij van zullen worden: net als zijn voorganger heeft de OnePlus Nord 2 CE geen fysieke moduskeuzeschakelaar op het chassis.

OnePlus Nord 2 CE, wanneer komt hij

Volgens geruchten wordt de OnePlus Nord 2 CE begin 2022 onthuld, er wordt zelfs gespeculeerd dat hij op 5 januari wordt onthuld om zich daarna te concentreren op de presentatie van de top-of-the-range OnePlus 10 die in februari het levenslicht moet zien op de CES 2022 in Las Vegas.

De OnePlus Nord 2 CE zal naar verwachting tussen de €300 en €400 gaan kosten.