Twitter opent audioruimtes voor iedereen: hoe ze te gebruiken

Er is steeds meer ruimte voor spraakgesprekken op sociale netwerken, vooral Twitter: nu is het vogeltje klaar om iedereen te verwelkomen in zijn audioruimtes

De lijst met nieuwe functies die Twitter in 2021 zal uitrollen, blijft maar groeien. Slechts een paar maanden na de introductie van Spaces, voegt het platform een andere functie toe die de potentie heeft om zijn audio-conferencing ruimtes de drukste in de sociale wereld te maken.

De komst en het vroege succes van Clubhouse, een app gebaseerd op spraakcommunicatie, heeft de standaard gezet in termen van innovatie in de wereld van sociale netwerken. Daarom heeft het platform in januari jongstleden de zogenaamde Twitter Spaces in gebruik genomen, virtuele kamers waarin gesprekken en spraakconferenties kunnen worden gehouden. De lange termijnen en de uitnodigingen van Clubhouse hebben echter de migratie naar het sociale netwerk van de tjilpende vogels bevorderd.

Twitter Spaces, hoe gebruik je audioruimtes

Eenmaal beschikbaar op je profiel, stelt de gloednieuwe functie iedereen – ongeacht het aantal volgers – in staat om een audioruimte te starten. Dit is een radicale verandering, want tot nu toe hadden alleen gebruikers met meer dan 600 volgers de mogelijkheid om een audioruimte te starten, terwijl anderen alleen maar mochten deelnemen.

Een audioruimte starten is eenvoudig: houd gewoon het penpictogram ingedrukt, hetzelfde pictogram dat je gebruikt voor een nieuwe tweet, totdat het drieluik van pictogrammen verschijnt dat is gewijd aan het maken van een nieuwe publicatie. De eerste van links, met stippen die een ruit vormen, is die voor Spaces: tik erop om verder te gaan met de eigenlijke creatie, ook door een naam toe te kennen die door de deelnemers kan worden bekeken.

Zoals het sociale netwerk zelf ons eraan herinnert, zijn de spaces openbaar en kan iedereen deelnemen aan het gesprek, behalve geblokkeerde gebruikers; niet-ingelogde gebruikers kunnen echter nog steeds verbinding maken en luisteren naar de discussie. Elke ruimte kan tot 10 actieve deelnemers herbergen, die de regels van de gastheer volgen (een aantal dat onlangs is gestegen tot een maximum van twee); de gastheer heeft de macht om gepubliceerde tweets te tonen aan luisteraars, die in plaats daarvan de mogelijkheid hebben om commentaar te geven en waardering of andere emoties te tonen door middel van emoji.

Twitter Spaces, wanneer ze arriveren

Volgens een verklaring van Twitter’s officiĆ«le support account, arriveert de uitbreiding van de functie in deze uren op de accounts van gebruikers van het sociale netwerk via mobiele applicaties, zowel met Android als iOS besturingssystemen. Dus als het nog steeds niet beschikbaar is, gewoon wachten en probeer het later opnieuw.