Hoe u pop-ups in uw browser kunt blokkeren

Pop-up advertenties ondermijnen de gebruikerservaring en bevatten soms zelfs malware, hier leest u hoe u ze kunt blokkeren, afhankelijk van de browser die u gebruikt

Advertenties op internet zijn essentieel voor het voortbestaan van diverse websites. Een beetje zoals televisie. Het moet echter gezegd worden dat op sommige portals de advertenties echt invasief zijn, vooral die welke openen als pop-ups, en dus in een nieuw venster dat u verhindert ze te lezen. Er zijn echter enkele “trucs” om ze tegen te houden.

Laten we beginnen met te zeggen dat advertenties essentieel zijn om sommige diensten op het Net volledig gratis te houden, en dat ze dus niet altijd een synoniem zijn voor onbetrouwbare sites. Sommige advertenties worden echter vaak weergegeven als pop-ups, zoals hierboven vermeld. Dit soort advertenties is niet alleen invasief, maar ondermijnt ook de browse-ervaring van de gebruiker. Maar gelukkig zijn er verschillende maatregelen die we kunnen nemen om ze te blokkeren in onze favoriete webbrowser. We mogen ook niet vergeten dat pop-ups vaak door hackers worden misbruikt om er schadelijke code in te plaatsen.

Google Chrome vanaf bureaublad

Pop-ups blokkeren in Chrome is heel eenvoudig. Om de procedure te starten, typ op de URL balk chrome://settings/content en we zullen worden doorverwezen naar de instellingenpagina van Google’s browser. We moeten door het menu scrollen tot de sectie genaamd  popups en de optie “Sta niet toe dat popups worden weergegeven op sites” aanvinken. Dit blokkeert pop-up reclame op alle portals. U kunt echter altijd bepaalde sites uitsluiten van de blokkade, klik daarvoor op de optie Uitzonderingen beheren. Typ gewoon de naam van de website die moet worden uitgesloten en druk op Enter. Om een site uit de uitzonderingen te verwijderen, hoeft u alleen maar op de X ernaast te klikken.

Google Chrome van mobiel

Dezelfde procedure kan ook worden toegepast op Chrome voor mobiele apparaten, zowel met Android- als iOS-besturingssystemen. De stappen zijn slechts licht verschillend. Eerst moeten we naar het menupictogram van de browser gaan, dat met de drie verticale stippen. Hier selecteren we Instellingen. Op dit punt moeten we, als we een iOS-smartphone hebben, klikken op Inhoudsinstellingen, terwijl we, als we een Android hebben, naar Site-instellingen moeten gaan. Op iOS moeten we op het item Popup Blocker drukken en de functie aanvinken. En dat is het. Op Android is het proces bijna identiek, ga naar het popup item en zet het icoontje aan. In dit gedeelte kunnen we ook uitzonderingen beheren.

Microsoft Edge

In de Windows-browser gaan we naar het menupictogram, dat zich rechtsboven bevindt en wordt weergegeven door de drie horizontale stippen. Selecteer nu Instellingen in het pop-up menu. Op de pagina die opent, scrolt u naar beneden naar Geavanceerde instellingen. Zoek op de nieuwe pagina naar de sectie Popup Blocker en selecteer Aan.

Safari

Als u Safari op de desktop gebruikt, gaat u naar het browsermenu aan de rechterkant van het scherm. Op de pagina die verschijnt, scroll je naar beneden naar het item Voorkeuren en klik je erop. Zoek in de overlappende pagina naar de sectie Beveiliging. Op deze pagina vindt u de functie Pop-upvensters blokkeren. Ook hier zetten we het vinkje op Aan en dat is het. Als we Safari gebruiken op iPhone en iPad gaan we naar de instellingen van de smartphone en hier selecteren we het item Safari. We gaan naar de Algemene instellingen en dan naar de pop-up blocker. Ook in dit geval hoeft u alleen maar de indicator op Aan te zetten om de blokkering te activeren.

Opera

Als u de browser Opera op uw computer gebruikt, typt u opera: // settings in het URL-veld. Klik in het linkermenu dat verschijnt op de rubriek Websites. Op de pagina die opent, scroll je naar beneden tot je de vermelding Popup vindt. Op dit punt moeten we een vinkje zetten bij de optie Geen enkele site toestaan pop-ups te tonen. Ook in Opera is er de functie om uitzonderingen te beheren. Deze functie kan op precies dezelfde manier worden gebruikt als in Chrome.

Mozilla Firefox

Ten slotte sluiten we af met Firefox. Als we deze webbrowser gebruiken, moeten we naar de instellingen gaan en dan onder het kopje Inhoud. Als u op dit onderdeel klikt, vindt u een menu met verschillende kopjes, waaronder Popup. Klik erop en u zult de Popup Blocker functie vinden. Hier hoef je alleen maar het spit op On te zetten en je bent klaar. Uitzonderingen kunnen ook in Firefox worden beheerd. Als we Firefox op een iOS-besturingssysteem gebruiken, moeten we naar het menu gaan (de drie horizontale lijnen). Klik dan op Instellingen en selecteer pop-upvensters sluiten. En hier selecteren we Aan.