De beste GoPro-actiecamera’s

In 2002 lanceerde een Californisch bedrijf de eerste actiecamera in de GoPro-reeks, een ongelooflijk apparaat dat een revolutie in de wereld teweeg zou brengen en de weg zou banen voor adembenemende video-opnamen. In 18 jaar tijd hebben deze toestellen een uitzonderlijk kwaliteitsniveau bereikt, met toestellen die in alle omstandigheden 4K-video’s kunnen opnemen, een combinatie die GoPro vaak naar de wereld van de extreme sporten brengt, waar je de meest ongelooflijke stunts kunt filmen. Laten we eens kijken wat de beste GoPro-actiecamera’s op de markt zijn, waarbij we kijken naar de gehele productlijn met een paar aanwijzingen om u te helpen erachter te komen welk model u moet kopen.

Welke GoPro moet ik kopen

Om te weten welke GoPro u moet kiezen, moet u een paar belangrijke aspecten in overweging nemen, zodat u erachter kunt komen welk model het beste bij uw behoeften past. De goedkoopste producten kosten tussen 200 en 300 euro – wat niet voor iedereen is weggelegd – en de duurste toestellen variëren van 300 tot meer dan 500 euro. Naast de prijs zijn er nog een aantal andere kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste GoPro voor uw behoeften.

Video- en fotoresolutie

Een belangrijk aspect bij het kiezen van de beste actiecamera is ongetwijfeld de videokwaliteit, maar elk GoPro-model begint met een minimumnorm van Full HD 1920×1080 pixels. High-end toestellen kunnen daarentegen gemakkelijk 4K Ultra HD 3840×2160 pixels bereiken, met de meest exclusieve toestellen die een maximum van 5,6K bereiken, zoals de prachtige GoPro Max. Ook de kwaliteit van de fotosensor moet worden gecontroleerd, met definities die variëren van 8 tot 12 MP, met geavanceerde functies op de topmodellen waarmee opnamen kunnen worden geoptimaliseerd met speciale bewerking.

Waterdichtheid en audiokwaliteit

GoPro-camera’s zijn waterdichte digitale camera’s, geschikt voor duiken tot een diepte van 10 meter, een aspect dat wordt gedeeld door alle actiecameramodellen van het Amerikaanse merk. Ze hebben ook een robuuste en duurzame behuizing, zodat u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over stof of spatten, maar om uw toestel nog beter te beschermen kunt u een speciale behuizing kopen om de prestaties onder water te verbeteren. Als het op audiokwaliteit aankomt, staat GoPro garant voor geweldig stereogeluid, waarbij sommige modellen zijn voorzien van onderdrukking van omgevingsgeluiden, meer microfoons en speciale filters om windstoringen in opnamen te elimineren.

Display en interface

De beste GoPro-camera’s hebben allemaal een 2-inch lcd-touchscreen display, met een eenvoudige en intuïtieve interface in volledig Italiaans voor maximale toegankelijkheid. Deze voorziening is nu standaard, terwijl modellen van vóór 2016 mogelijk geen scherm hebben omdat het niet gebruikelijk was om er een te integreren. Er zijn een aantal apps beschikbaar voor videobewerking en camerabeheer, met als belangrijkste de GoPro App en GoPro Quick, waarvan de laatste beschikbaar is als zowel een mobiele app als een desktop pc-versie.

Connectiviteit

Een van de populairste kenmerken van GoPro is de uitstekende connectiviteit van deze digitale camera’s, met alle nieuwste modellen voorzien van GPS voor geolocatie, Bluetooth voor snelle synchronisatie met compatibele apparaten en een Wi-Fi-module voor verbinding met draadloze verbindingen. Zo kunt u de camera gemakkelijk en nauwkeurig op afstand bedienen, de opnamestatus controleren en alle gegevens onmiddellijk naar een extern apparaat downloaden, of uw eigen stunts of de grappigste foto’s van uw laatste vakantie delen op sociale media.

Levensduur en batterij

Voordat u een GoPro koopt, is het belangrijk om de levensduur van de batterij te controleren, waarbij u kijkt naar twee belangrijke aspecten: de batterijcapaciteit in milliampère en of u hem eruit kunt halen of niet. De meest geavanceerde modellen zijn compatibel met snelladen, een modus waarmee u de levensduur van de batterij in enkele minuten kunt herstellen, met een aansluiting via USB-C-kabel voor gebruik met een powerbank of via een gewone microUSB-kabel. Het is echter een goed idee om altijd een draagbare oplader bij je te hebben om te voorkomen dat je tijdens het opnemen zonder stroom komt te zitten.

Beste actiecamera’s onder €300

Een aspect van de GoPro is zijn hoge prijs, met de goedkoopste modellen vanaf ten minste €200, wat hoog is, maar voldoende voor de kwaliteit die het Amerikaanse bedrijf biedt. Hier zijn de beste GoPro-actiecamera’s onder de £ 300 om te kopen.

GoPro Hero7 White

Een van de beste budget-actiecamera’s in het GoPro-assortiment is de Hero7 White, een instapmodel dat ook geschikt is voor mensen die nog nooit een dergelijke digitale camera hebben gebruikt. Het toestel kan video’s opnemen in Full HD-kwaliteit bij 1440p, is uitgerust met een 10 MP-fotosensor en heeft een 2 inch LCD-scherm. Deze dynamische camera is nauwkeurig en waterdicht, u kunt kiezen voor portretoriëntatie voor foto’s om op sociale media te plaatsen, met meeslepende audio en twee ingebouwde microfoons, Bluetooth-connectiviteit en ingebouwde Wi-Fi-module, met geavanceerde elektronische stabilisatie en touchzoom. Koop de GoPro op Amazon.

GoPro Hero7 Silver

De GoPro Hero7 Silver is een actiecamera die geschikt is voor wie op zoek is naar een toestel dat eenvoudig in het gebruik is, maar zonder dat dit ten koste gaat van de unieke prestaties van dit toestel. Binnenin zit een vernieuwde interface, met geavanceerde elektronische stabilisatie en 4K-resolutie bij 30 fps, met een ingebouwde GPS-module en een groot dynamisch bereik voor foto’s onderweg. De GoPro Hero7 Silver is natuurlijk waterdicht (hij is verkrijgbaar op Amazon), ondersteunt ook duiken tot 10 meter diepte, heeft een fototimer, touchzoom en een 2-inch LCD-scherm, met QuickCapture-systeem, SuperView en een meegeleverde 128GB SanDisk-kaart.

GoPro Hero7 Black

De GoPro Hero 7 Black-actiecamera is een uitgebalanceerd model dat hoge prestaties levert tegen een lage prijs. Het is een veelzijdig en handig toestel, met Ultra HD 4K-resolutie met Hypersmooth, een sensor van 12 MP voor foto’s, videostabilisatie en een live streaming-functie. De camera kan onder alle omstandigheden vloeiende en perfecte opnamen maken, zelfs zonder gebruik van een gimbal, heeft een waterdichte behuizing tot 10 meter diep, en is compatibel met spraakbesturing voor maximale toegankelijkheid. Koop hem nu op Amazon.

Beste actiecamera’s boven de £300

Met een groter budget kun je een van de beste GoPro-camera’s op de markt kopen, waarbij je je richt op de topmodellen om te profiteren van de meest innovatieve en verbazingwekkende technologie. Hier zijn de beste high-end GoPro-actiecamera’s.

GoPro Hero6 Black

De GoPro Hero6 Black is het 2018-model, een werkelijk uitstekende actiecamera voor het opnemen van prestaties in alle omstandigheden, met een prijs die hem in het middensegment van het assortiment van het merk plaatst. De connectiviteit is uitstekend, met een ingebouwde 5 GHz Wi-Fi-module en ondersteuning voor een verbindingssnelheid tot 1,3 Gbps, GPS voor een nauwkeurige locatie en Bluetooth voor onmiddellijke koppeling met compatibele apparaten. Deze GoPro kan 4K-video’s opnemen met 60 fps en slowmotionfilms van 1080p, heeft HDR-technologie voor helderheidsoptimalisatie, stembediening en een 2-inch lcd-touchscreen, met windruisonderdrukking en stereogeluid met 3 ingebouwde microfoons. Koop de GoPro Hero6 Black op Amazon.

GoPro Hero8 Black

Een van de beste GoPro-camera’s die er zijn, is de Hero8 Black-actiecamera (te vinden op Amazon), een model van de volgende generatie dat speciaal is ontworpen voor maximale prestaties onder alle opnameomstandigheden. Deze digitale camera heeft een volledig waterdichte constructie, is voorzien van een touchscreen display, een elektronisch stabilisatiesysteem en kan 4K-video’s opnemen met 60 fps. De camera is compatibel met spraakbesturing, met 15 handige vooraf ingestelde commando’s, ondersteunt HD live streaming en beschikt over een 12 MP fotosensor, Bluetooth connectiviteit en ingebouwde Wi-Fi module, met 3 ingebouwde microfoons en HDR technologie.

GoPro Fusion

Een van de beste GoPro-camera’s is ongetwijfeld de Fusion, een verbluffende, ultracompacte actiecamera met video-opnamen in 5,2K-resolutie met 360-gradenoptiek, stembediening, meeslepende audio en een waterdichte behuizing die bestand is tegen duiken tot een diepte van 10 meter. De GoPro Fusion, die op Amazon kan worden gekocht, is voorzien van de nieuwe 18MP sensor en het ultra-groothoek cameracompartiment met VR360 technologie, het OverCapture systeem voor het extraheren van standaard video uit 360 beelden, is uitgerust met de nieuwste elektronische stabilisatie met GPS connectiviteit, Bluetooth en een ingebouwde Wi-Fi module.

GoPro Max

Het topmodel van de actiecamera van het merk is de GoPro Max, een exclusief high-end model dat werkelijk uniek is en de beste keuze voor wie alleen het beste wil (ontdek hoeveel hij kost op Amazon). Met deze sensationele machine kunt u 360-gradenvideo’s opnemen, met VR-technologie die virtuele realiteit ondersteunt, een resolutie van 5,6K bij 30 fps voor films en een fotosensor van 16,6 MP voor sferische foto’s, een camera van 6,2 MP voor panoramische opnamen en een definitie van 5,5 MP voor traditionele foto’s. Deze GoPro heeft Max Hypersmooth elektronische stabilisatie, een aanraakscherm, 6 ingebouwde microfoons, GPS, Bluetooth en Wi-Fi-connectiviteit met de mogelijkheid om Full HD-films te maken voor live streaming.