Fifa 22: wat is nieuw en wanneer komt het

De anticipatie voor Fifa 22 is op een all-time high, en begrijpelijk want het is een van de populairste games aller tijden: wat is nieuw, wanneer komt het uit en hoe kan je het previewen

Zoals elk technologieproduct of videospel dat bijna onthuld wordt, is de anticipatie voor Fifa 22 op een all-time high. Veel voetbal- en videogamefans kunnen niet wachten om de volgende EA Sports-titel in handen te krijgen, en als er nog een paar dagen gewacht moet worden kunnen we alvast ons hoofd leegmaken.

Fifa 22 heeft in de maanden voorafgaand aan de release een aantal stadia moeten doorlopen en zelfs een grappig stukje Italiaanse kleur. Begin juli maakte EA bekend welke voetballer op de cover zou staan: Kylian Mbappé, de 98-jarige PSG-ster die, ondanks een weinig inspirerend Europees kampioenschap, nog steeds een van de meest opwindende talenten in het wereldvoetbal is en een van ’s werelds bekendste voetbalgezichten. Na de overwinning van Italië op het Europees kampioenschap heeft een groep Italiaanse fans een petitie opgezet op Change om de directie van Fifa 22 te vragen Giorgio Chiellini op de cover te zetten, en niet voor zijn (uitstekende) voetbalkwaliteiten maar om “onze aanvoerder, Giorgio Chiellini te eren vragen wij dat zijn uitgesproken grote neus op de cover van Fifa 22 wordt geplaatst”, en zo meer dan 20 duizend handtekeningen verzameld.

Fifa 22: verwachte nieuwe functies

Kleurtoontjes daargelaten, zal Fifa 22 een aantal interessante nieuwe functies met zich meebrengen. Een van de meest zichtbare veranderingen zal de verandering in de commentaarcabine zijn: de eerste stem, voor de achtste editie op rij, zal die van Pierluigi Pardo zijn, maar aan zijn zijde zal dit jaar Lele Adani staan, een voormalig voetballer van Inter die nu commentator is voor verschillende televisiezenders.

Op technisch gebied zal de HyperMotion-technologie haar debuut maken, die garant staat voor animaties van een betere kwaliteit dan eerder te zien was en daarmee een echte generatiedoorbraak betekent. Op technisch gebied zal de HyperMotion-technologie haar debuut maken, waardoor animaties van betere kwaliteit zijn dan ooit tevoren, wat een generatiedoorbraak betekent. Ook komt er een Advanced 11-on-11 Capture System en een algoritme voor machinaal leren.

Op het gebied van gameplay-ervaring zullen de nieuwe Create a Club, nieuwe gameplay in Volta Football en FIFA Ultimate Team Heroes hun debuut maken in het speltype Career, waarin de geschiedenis en glorie van voetballers die legendes zijn geworden, worden weergegeven.

Aan de andere kant is gebleken dat in Fifa 22 de rechten op bepaalde Serie A-teams, namelijk Juve, Roma, Atalanta en Lazio, zullen ontbreken. Deze teams zullen dus Juventus FC, Roma FC, Bergamo Calcio en Latium gaan heten, maar de spelers van de vier clubs zullen hun echte naam en beeltenis behouden op grond van de overeenkomst tussen EA Sports en de internationale voetbalfederatie FIFPro.

Fifa 22: wanneer komt het

Het debuut van Fifa 22 staat voor de deur. De releasedatum is al sinds juli bekend en is vastgesteld op vrijdag 1 oktober 2021. Fifa 22 zal beschikbaar zijn op de volgende generatie platformen, waaronder PlayStation 5 en Xbox Series X|S, PS4 en Xbox One, Nintendo Switch, PC en Google Stadia, de cloud gaming service.

Fifa 22: hoe te spelen in preview

Zoals gebruikelijk heeft EA een early access systeem opgezet voor de game, geldig voor iedereen die de Ultimate Edition pre-ordert: op deze manier kun je al op maandag 27 september aan de slag met Fifa 22, terwijl EA Play abonnees vanaf woensdag 22 september kunnen spelen.