Alle methoden om een iPhone 7 te resetten

Een iPhone reset is een belangrijke operatie, omdat het u toelaat om de fabrieksinstellingen te herstellen, het besturingssysteem te updaten, of alle gegevens te wissen om het toestel te verkopen. In deze gids zullen we zien hoe de iPhone 7 te resetten, zodat het zo goed als nieuw is, zelfs wanneer uitgeschakeld en zonder een wachtwoord, met in detail alle procedures die beschikbaar zijn om uw apparaat opnieuw te configureren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om iOS te resetten, waaronder het op afstand resetten van de iPhone 7 als deze verloren of gestolen is, of als deze in DFU-modus is vergrendeld.

Als je je iPhone 7 wilt resetten omdat hij niet meer zo goed werkt als vroeger, kun je overwegen een nieuwe smartphone te kopen op afbetaling bij de providers. Hier volgt wat informatie:

Hoe de iPhone 7 resetten en de fabrieksinstellingen herstellen

Je brengt vaak verschillende wijzigingen aan in je iPhone, waarbij je de telefoon aanpast en verschillende instellingen maakt, wat niet altijd een goede oplossing is, omdat het toestel dan misschien niet meer goed werkt. Het is echter altijd mogelijk om de fabrieksinstellingen te herstellen, simpelweg door de iPhone 7 zo goed als nieuw te resetten, terug naar de oorspronkelijke configuratie. Uiteraard zal deze operatie leiden tot gegevensverlies, dus het is raadzaam om de belangrijkste inhoud op te slaan voordat u het proces start, door een back-up te maken op iCloud Drive of op een extern geheugen.

Om de iPhone 7 te resetten en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, moet u eerst naar de instellingen van de telefoon gaan door op het juiste pictogram op het hoofdscherm van het apparaat te tikken, de optie Algemeen te kiezen en verder te gaan door Herstellen&gtgtgt; inhoud en instellingen initialiseren te selecteren. Op dit punt hoeft u alleen maar het ontgrendelingswachtwoord van uw iPhone 7 in te voeren door te tikken op het item Initialiseer iPhone gemarkeerd met een rood pictogram. Het besturingssysteem voert de reset automatisch uit, waarna het toestel zichzelf uit- en weer inschakelt, dus u hoeft alleen maar de wizard te volgen en het toestel in te stellen alsof het nieuw is.

Hoe reset u de iPhone 7 met iTunes

Als u de iPhone 7 niet via uw telefoon kunt resetten, kunt u iTunes en uw Mac OS-computer gebruiken. Dit is een vrij eenvoudige procedure, die u tevens in staat stelt de gegevens van de terminal op te slaan alvorens de instellingen te resetten, om op afstand een back-up te maken. Om je iPhone 7 opnieuw in te stellen, open je iTunes op je Mac, sluit je je telefoon met een compatibele USB-kabel aan op je pc en schakel je de communicatie tussen de twee apparaten rechtstreeks vanaf je iPhone in.

Klik vervolgens in iTunes op het terminalpictogram, selecteer de optie iPhone herstellen en schakel de functie Zoek mijn iPhone uit door naar de instellingen van de telefoon te gaan en op de items iCloud> Zoek mijn iPhone te tikken, waarna je de selecteur in de stand UIT zet. Op dit punt moet u op Herstellen klikken, de reset van het apparaat starten en de wizard volgen, de servicevoorwaarden accepteren en eventueel toestemming geven voor de werking van de gegevensback-up.

Het opnieuw instellen van de iPhone 7 met iTunes houdt in dat het besturingssysteem wordt bijgewerkt, in feite zal het de nieuwste beschikbare versie die compatibel is met de applefonino op uw apparaat installeren. Dit is een volledig automatisch mechanisme, aangezien iTunes de laatste iOS-versie zal verkrijgen en deze op uw apparaat zal installeren. Aan het einde van het proces kunt u ervoor kiezen om uw iPhone 7 zo goed als nieuw te herstellen, of u kunt uw eerder gedownloade gegevens importeren naar iCloud Drive of uw Mac, waarbij u in beide gevallen uw Apple ID gebruikt.

Hoe reset u de iPhone 7 zonder gegevens te verliezen

In veel gevallen is het nodig om het besturingssysteem bij te werken, vooral als u een oudere iPhone hebt, om de prestaties van de telefoon te verbeteren en te profiteren van nieuwe functies. Tegelijkertijd is het belangrijk om uw iPhone 7 te resetten zonder gegevens te verliezen, zodat u niet eindigt met een bijgewerkt toestel maar zonder de belangrijke inhoud die op het vorige besturingssysteem is opgeslagen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen: u kunt de iPhone herstellen via iTunes, zoals we zojuist hebben gezien, met behulp van iCloud of externe toepassingen.

Een van deze is Dr. Fone voor iOS, een betaald programma dat op uw Mac OS-pc kan worden geïnstalleerd en waarmee u de iPhone 7 kunt resetten zonder de gegevens op het apparaat te verliezen. Nadat u de software hebt gedownload, opent u deze, klikt u op Repareren en sluit u de terminal aan op de PC, waarbij u kunt kiezen of u het besturingssysteem wilt bijwerken, de fabrieksinstellingen wilt herstellen of eventuele storingen wilt verhelpen. Tot slot moet u de nieuwste versie van iOS selecteren en de installatie starten, zodat de software het besturingssysteem bijwerkt zonder gegevens van uw iPhone te verliezen.

Als u in plaats daarvan iCloud gebruikt, moet u een back-up maken (meestal gebeurt dit automatisch, maar het is raadzaam dit te controleren), de instellingen van de iPhone 7 openen en op uw naam tikken, doorgaan met iCloud> Back-up iCloud en ervoor zorgen dat de selector is ingesteld op Aan of Inschakelen, voltooien door op de optie Nu back-up uitvoeren te tikken. Nadat u alle gegevens hebt opgeslagen, kunt u uw iPhone 7 opnieuw instellen. Ga naar Instellingen> Algemeen> Herstellen> Inhoud en instellingen initialiseren, voer de beveiligingscode in en tik op iPhone initialiseren.

Hoe de iPhone 7 te resetten met sleutels

Om uw iPhone te resetten is er ook een alternatieve manier, waarmee u uw iPhone 7 kunt resetten met sleutels. Dit is een procedure die DFU, Device, Firmware Update heet, waarmee je kunt ingrijpen, zelfs als je toestel vergrendeld is, door een andere versie van het oorspronkelijke herstel te starten. Dit is uiteraard een noodmaatregel, die handig is als je je toestel wilt resetten of bijwerken maar het niet reageert zoals het hoort, waardoor de bewerking niet kan worden voltooid.

Om je met een sleutel vergrendelde iPhone 7 te resetten, moet je hem met de Lightning-compatibele kabel op een Mac OS aansluiten en de telefoon uitschakelen door de aan/uit-knop ingedrukt te houden. Vervolgens moet u de aan/uit-knop en de volume omlaag-knop tegelijkertijd indrukken en de combinatie een paar seconden ingedrukt houden totdat het Apple-pictogram op het canvas verschijnt. Op dit punt hoeft u alleen maar de aan/uit-toets los te laten, terwijl u de volume omlaag-toets ingedrukt houdt, zodat iTunes het apparaat goed kan detecteren.

Wanneer de telefoon verbinding maakt met iTunes betekent dit dat de DFU-herstelmodus eindelijk actief is, dus het enige wat u nog hoeft te doen is de iTunes-instellingen openen, de optie iPhone herstellen selecteren en verder gaan door te klikken op de items Herstellen> Herstellen en Bijwerken. Nogmaals, dit zal de meest up-to-date versie van iOS installeren die op dat moment beschikbaar is, en aan het einde van de download kunt u kiezen of u uw iPhone 7 als een nieuw apparaat wilt instellen, of de gegevens wilt herstellen door deze te laden vanaf de back-up die u hebt gemaakt voordat u uw Apple-apparaat reset.

Hoe reset u uw iPhone vanaf uit

Het herstellen van de instellingen van uw Apple-telefoon is ook mogelijk op afstand, met behulp van een procedure waarmee u uw iPhone 7 vanaf uit kunt resetten. Dit kan nuttig zijn in geval van diefstal of verlies, bijvoorbeeld om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot uw persoonlijke informatie. Het is echter wel vereist dat de functie Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, dus het is raadzaam om deze beveiligingsconfiguratie, waarmee u verschillende bewerkingen kunt uitvoeren door verbinding te maken met uw iCloud-account, altijd aan te houden.

Om dit te doen, gaat u naar de website iCloud.com, voert u uw Apple ID in en meldt u zich aan bij het portaal. Daarna hoeft u alleen nog maar op Zoek mijn iPhone te klikken, de dienst Alle apparaten rechtsboven te activeren, uw toestel te selecteren en verder te gaan met Initialiseren iPhone> Initialiseren. Op deze manier, zelfs als de telefoon momenteel is uitgeschakeld, zodra deze wordt geopend en verbonden met internet, wordt een volledige reset van het apparaat uitgevoerd, wat resulteert in de verwijdering van alle gegevens op de terminal, waardoor uw privacy wordt beschermd.

Hoe de iPhone 7 te resetten zonder wachtwoord

Het verliezen van het wachtwoord van uw iPhone heeft enkele beperkingen, in feite kunt u geen bewerkingen in de instellingen van de telefoon uitvoeren. Het is echter mogelijk om de iPhone 7 te resetten zonder wachtwoord, u hoeft alleen de inloggegevens te herstellen door het account opnieuw in te stellen via de Apple website. Om dit te doen, moet u naar het officiële portaal gaan, uw Apple ID invoeren en het vergeten wachtwoord opnieuw instellen, waarbij u een paar vragen beantwoordt om uw identiteit te verifiëren.

Dan hebt u weer toegang tot alle diensten die met het toestel zijn verbonden, zoals iCloud, om de functie Zoek mijn iPhone te activeren en verder te gaan met het herstellen van de fabrieksinstellingen van het toestel. Hoewel er speciale programma’s zijn waarmee u de IMEI-code van uw iPhone kunt ontgrendelen, is het nog steeds essentieel om het iCloud-wachtwoord te hebben, anders kunt u geen back-up van uw gegevens maken en deze uploaden tijdens de configuratie van de iPhone.

Als u uw Apple ID bent vergeten, kunt u ernaar zoeken via deze webpagina op de website van Apple. Hier kunt u uw Apple ID vinden door uw voornaam, achternaam en het e-mailadres in te voeren dat is gekoppeld aan uw Apple services en vervolgens op Doorgaan te klikken. Als de Zoek mijn iPhone-service is uitgeschakeld, kunt u een andere procedure gebruiken, waarbij de terminal wordt bijgewerkt via DFU-modus, zoals we in de vorige paragraaf hebben laten zien.

Ten slotte is het mogelijk dat de iPhone is vergrendeld met iCloud, waardoor de DFU-procedure onbruikbaar is. In dit geval, om de iPhone 7 vergrendeld op iCloud te ontgrendelen, moet u naar de AppleiPhoneUnlock.uk website, die u toelaat om de ontgrendeling te doen via een betaalde dienst. Selecteer gewoon het model van uw telefoon in het vervolgkeuzemenu, voer de IMEI-code van uw toestel in en klik op de knop Nu ontgrendelen. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is uw e-mailadres toevoegen en op Doorgaan klikken om de iCloud-ontgrendelingsprocedure per e-mail te ontvangen.