Alle methoden voor het blokkeren van programma’s bij het opstarten van Windows

Om programma’s te blokkeren die automatisch opstarten bij het openen van Windows, moet u werken in het Taakbeheer of met specifieke software.

Is uw computer traag bij het laden van het besturingssysteem? In de meeste gevallen is dit te wijten aan de soms talrijke toepassingen die zijn ontworpen om automatisch te worden gestart en die telkens worden gestart wanneer Windows wordt geopend. Veel van deze programma’s hebben de neiging zichzelf automatisch op te zetten, zonder dat de gebruiker het merkt, en leiden tot een echte vertraging van de PC tijdens het opstarten.

Sommige van deze programma’s worden zelfs door de fabrikanten op Windows geïnstalleerd en worden pas gedetecteerd wanneer actie moet worden ondernomen om de computer te versnellen. Maar is het verwijderen van programma’s bij het opstarten moeilijk? Als je het stap voor stap doet, is het niets ingewikkelds, zelfs voor wie niet vertrouwd is met computers. Er zijn echter verschillende methoden die u kunt gebruiken om opstartprogramma’s uit te schakelen in Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Laten we eens uitzoeken wat ze zijn.

Opstartprogramma’s uitschakelen op Windows 8 en Windows 10

Voordat we beginnen met de methode om opstartprogramma’s op Windows 7 uit te schakelen, kunnen we ons het beste richten op computers met Windows 8 of Windows 10. In dit geval kunt u het beste de lijst van programma’s die u hebt ingesteld, weergeven door met de rechtermuisknop te klikken op een vrije plaats in de taakbalk. Hierdoor verschijnt een startmenu, waaruit u het onderdeel Taakbeheer moet selecteren.

Wilt u meer details? Druk dan gewoon op Meer details, een optie die zich links onderaan bevindt. Selecteer vervolgens het tabblad Opstarten. U kunt nu alle toepassingen zien die zijn ingesteld om automatisch te starten en begrijpen welke kunnen worden verwijderd als overbodig. Om verder te gaan, selecteert u ze gewoon en tikt u op Uitschakelen.

Het is heel belangrijk om in dit stadium niet op instinct te handelen, maar voorzichtig te werk te gaan, aangezien u het risico loopt dat u ook het antivirusprogramma verwijdert, waardoor uw computer ernstig in gevaar komt. Als u zich echter bedenkt, kunt u een programma dat u hebt uitgeschakeld altijd weer activeren door op de naam ervan te klikken en de knop Inschakelen in het menu Start te gebruiken.

Weet u niet welke software u het beste kunt uitschakelen? Neem de kolom Boot Impact als referentiepunt: High betekent dat het programma een negatieve invloed heeft op de opstarttijd van de PC, terwijl Low betekent dat het programma niet veel invloed heeft. Hieronder zien we hoe we het probleem van automatische opstartprogramma’s Windows 7 kunnen oplossen.

Ontbreek opstartprogramma’s op Windows 7

Is het verwijderen van automatische opstartprogramma’s op Windows 7 moeilijk? Ook hier hoeft u maar een paar eenvoudige stappen te volgen. Om dit effectief te doen, hoeft u alleen maar het paneel Uitvoeren te openen, het commando msconfig in te voeren en op Enter te drukken. Hierdoor wordt een venster geopend waarin een reeks vermeldingen verschijnt: klik op Start.

Maar dat is niet genoeg, want u moet de Windows 7-opstartprogramma’s die u wilt uitschakelen uitvinken en achtereenvolgens op de knoppen Toepassen en OK drukken. Dit zal de aangebrachte wijzigingen opslaan. Nogmaals, het is een goed idee om zoveel mogelijk opstartprogramma’s van Windows 7 te verwijderen, maar zorg ervoor dat beveiligingssoftware behouden blijft.

Zoals we eerder hebben gezien, hoeft u voor het vereenvoudigen van de opstartprocessen van Windows 7 niet door hoepels te springen, maar een paar eenvoudige tips te volgen. Nu u hebt geleerd hoe u opstartprogramma’s uit Windows 7 kunt verwijderen, zijn er andere manieren om te werk te gaan, die voor sommige mensen sneller kunnen zijn.

Systeemoptimalisatiesoftware: moet u die gebruiken?

Het is belangrijk om te weten dat er ook software is om opstartprogramma’s in Windows uit te schakelen. De meest gebruikte zijn Glary Utilities en TuneUp Utilities. Vergeet niet dat er ook onafhankelijke oplossingen zijn, waarvan sommige gratis zijn, waaronder AutoRuns en Soluto. Maar zijn ze echt zo effectief?

Het moet gezegd worden dat het gebruik van software, om zich te ontdoen van opstartprogramma’s die de pc vaak vertragen, contraproductief kan zijn, aangezien ze altijd actief zijn en een groot deel van de systeembronnen in beslag nemen. Er zijn echter enkele betrouwbare, die het proberen waard zijn, zoals CCleaner.

Opstartvertrager: het vertragen van het opstarten van automatisch draaiende programma’s

Het automatisch opstarten in Windows 7 of Windows 8 en 10 kan, zoals we eerder zagen, leiden tot een vertraging van de computer. Er is nog een laatste optie, die u in gedachten moet houden als u niet te veel wilt opofferen. In feite hoeft u alleen maar Startup Delayer te gebruiken, software die is ontworpen om het laden van programma’s bij het opstarten te vertragen.

Hiermee optimaliseert u uw systeem, maar zonder dat u de programma’s hoeft op te geven die automatisch worden uitgevoerd. Het mooie is dat u precies kunt aangeven hoe lang het duurt voordat de verschillende processen beginnen. Dit is een echt compromis, dat vooral handig is als u geen Windows opstartprogramma’s wilt hoeven verwijderen.