Hoe gaat Apple’s volgende budget iPhone eruit zien

Nauwelijks weken na de lancering van Apple’s nieuwe top-of-the-range iPhone 13 wordt er al gesproken over de volgende budget iPhone: hoe gaat die eruit zien, wanneer komt die uit en hoeveel gaat de iPhone SE 3 kosten?

In het brede assortiment iPhone-smartphones van Apple is er één model dat zich onderscheidt van alle andere omdat het altijd op iets anders lijkt: de iPhone SE, waarvan de tweede en laatste versie in april 2020 is uitgebracht en waarvan de derde versie volgens de geruchten in de eerste helft van 2022 zal verschijnen. De iPhone SE is sinds zijn eerste versie in 2016 een beetje een ‘leftover-telefoon’.

Een grapje, ongetwijfeld, maar ook geen grap: dit model is in feite gebaseerd op een eerder model (waarmee het veel van de onderdelen deelt), maar werkt het bij door wat nieuwere technologie toe te voegen. Dit was het geval met de eerste iPhone SE, die in feite een herziene iPhone 5s was; het was het geval met de tweede iPhone SE, die gebaseerd was op de iPhone 11; en het zal het geval zijn met de derde iPhone SE, die naar het schijnt gebaseerd zal zijn op de iPhone XR, waaraan het ondersteuning voor 5G en een nieuwe chip zal toevoegen. Met deze strategie slaagt Apple erin zijn productieketen te maximaliseren en een “betaalbare iPhone” te creëren voor iedereen die zich de standaardmodellen niet kan veroorloven.

Hoe zal de iPhone SE 2022

Zoals we al zeiden, zal de iPhone SE 3 van 2022 gebaseerd zijn op de iPhone XR van 2018. Het toestel krijgt echter wel de nieuwste chip van Apple, namelijk A15 Bionic, waardoor het geweldige prestaties levert en ondersteuning biedt voor 5G-netwerken.

Als het toestel het scherm van de iPhone XR erft, dan wordt de iPhone SE 3 ook een smartphone met een lcd-scherm. Maar dat is niet noodzakelijk het geval, aangezien de OLED-technologie nu grotendeels is doorgedrongen tot het middensegment, en in 2022 lijkt een LCD iPhone misschien anachronistisch. We zullen zien.

Rumors, met name de Chinese site MyDrivers, hebben het over één groot verschil tussen de iPhone SE 3 en alle andere iPhones die we tot nu toe hebben gezien: het toestel zal een aan de zijkant gemonteerde vingerafdruksensor hebben. Ook dit is nieuws dat bevestigd moet worden, gezien het feit dat deze oplossing in de Android-wereld nu naar het lage segment is gedegradeerd (als het al niet heel laag is).

Hoeveel gaat de iPhone SE 2022 kosten

An another big knot to unravel: de prijs van de iPhone SE 3 in 2022. De eerste iPhone SE in 2016 werd gelanceerd voor een prijs van 399 dollar in de VS, precies hetzelfde als de tweede (die nog steeds hetzelfde kost). Je riskeert niet veel als je uitgaat van dezelfde prijs voor de derde generatie van de budget-iPhone.

Zo riskeer je ook niet veel door aan te nemen dat dit model in Italië meer zal kosten dan in de VS (zoals alle Apple-producten): 499 euro.