Is Windows 10 traag? Geef de update de schuld: How to fix it

Veel gebruikers melden vertragingen na het installeren van een update voor Microsoft Edge. Hier leest u hoe u het probleem kunt verhelpen

Microsoft heeft een update voor Windows 10 uitgebracht, geclassificeerd als code KB4559309. Het is een update die een aantal van de Microsoft Edge problemen gaat oplossen die zijn opgedoken sinds update KB4559004. Maar zoals het de laatste maanden vaak gebeurt met Windows 10-updates, los je één probleem op om er minstens nog een paar te creëren. En ook in dit geval gebeurde het: na de installatie van de update KB4559309 begonnen veel gebruikers vertragingen te melden bij het aanzetten van de pc, het openen van programma’s en webpagina’s.

Een algemene storing die Windows 10 trager en de pc bijna onbruikbaar maakt. Dat is de teneur van de berichten van gebruikers die de update hebben geïnstalleerd en grote problemen met hun computers begonnen te krijgen. Microsoft heeft hiervan kennis genomen en heeft verzekerd dat het al werkt aan een nieuwe patch die ook deze nieuwe storingen zal oplossen, maar er is nog geen datum voor de release.

Windows 10, de nieuwste update maakt de pc erg traag

Dit is niet de eerste en zal ook niet de laatste keer zijn dat een Microsoft-update voor Windows 10 in plaats van problemen op te lossen nieuwe problemen creëert. Dat is de afgelopen maanden al gebeurd, eerst met de release van de Windows 10 May 2020 Update en daarna de twee beveiligingspatches in juni en juli die meer dan 100 kwetsbaarheden in het besturingssysteem hebben verholpen. In alle drie de gevallen kregen gebruikers na het installeren van de update te maken met meer of minder vervelende problemen, en in sommige gevallen waren ze zelfs genoodzaakt de update tijdelijk te verwijderen.

In dit geval werden de nieuwe storingen gemeld door gebruikers na het installeren van de automatische update KB4559309, die door Microsoft is uitgebracht om enkele problemen met Microsoft Edge op te lossen. Na de installatie hebben veel gebruikers echter melding gemaakt van vertragingen bij het inschakelen van hun pc, het openen van websites en het openen van geïnstalleerde programma’s. Het is niet duidelijk waarom de pc veel trager is, maar het zou kunnen komen door mogelijke conflicten tussen de update en het besturingssysteem.

Hoe traag Windows 10 te verhelpen

Het bedrijf uit Redmond heeft verzekerd dat het al bezig is om het probleem te verhelpen, maar dat het nog wel even zal duren voordat de patch uitkomt. In de tussentijd kunnen gebruikers de update verwijderen via Windows Update. Om dit te doen, moeten gebruikers naar Windows Update gaan, klikken op “Bijwerkgeschiedenis weergeven”, de update KB4559309 selecteren en deze verwijderen.