Wat zijn refurbished devices

Reconditioned devices zijn computers, smartphones of tablets die te koop worden aangeboden nadat het bedrijf ze heeft gerepareerd en gerepareerd

Tijdens het surfen op e-commercesites naast smartphones, computers en tablets die te koop zijn, ziet u steeds vaker de woorden “refurbished device”. Wat betekent het dat een smartphone is opgeknapt? En nog belangrijker, waarom kosten ze zoveel minder dan ‘niet-gereviseerde’ apparaten?

Laten we beginnen met de basis. Laten we beginnen met de definitie van een refurbished toestel: een refurbished smartphone, tablet of computer is een toestel dat te koop wordt aangeboden nadat het bedrijf dat het toestel heeft vervaardigd, alle esthetische en technische problemen heeft verholpen die gebruikers zijn tegengekomen. Het is een grote vergissing om gereviseerde apparaten gelijk te stellen aan gebruikte. Terwijl refurbished apparaten zo goed als nieuw zijn, waarbij bedrijven technische tests uitvoeren en beschadigde onderdelen vervangen voordat ze opnieuw in de verkoop gaan, kunnen gebruikte apparaten cosmetische problemen hebben (krassen op de behuizing) of storingen vertonen als gevolg van vallen (gebroken scherm).

Bedrijven die de smartphone of computer hebben opgeknapt, brengen het apparaat opnieuw in de verkoop, maar tegen een lagere prijs dan een nieuw apparaat. Hoewel in veel gevallen de staat van de twee apparaten, de opgeknapte en de nieuwe, bijna identiek is. Sommige bedrijven (bijvoorbeeld Dell en Apple) hebben een markt voor refurbished toestellen gecreƫerd door ze rechtstreeks op de website van het bedrijf te koop aan te bieden.

Wat is er veranderd aan refurbished toestellen

Refurbished smartphones zijn gebruikte telefoons die door gebruikers worden teruggestuurd vanwege technische storingen of cosmetische onvolkomenheden. In plaats van ze weg te gooien, besluiten de fabrikanten ze te repareren en ze weer op de markt te brengen alsof ze nieuw zijn. Voordat ze in de handel worden gebracht, ondergaan gereviseerde apparaten echter alle nodige tests en als een onderdeel niet in orde is, wordt het vervangen.

Het revisieproces kan betrekking hebben op cosmetische problemen (krassen op de behuizing), de werking van het apparaat (toepassingen die niet opstarten of een beschadigd scherm), vervanging van accessoires (die opnieuw worden gecontroleerd voordat het apparaat in de handel wordt gebracht), reiniging en reiniging van het apparaat en ten slotte het resetten van het apparaat naar de fabrieksinstellingen.

Garantie op refurbished apparaten

Smartphones en computers hebben een garantie van een jaar die rechtstreeks wordt verstrekt door het bedrijf dat het apparaat refurbished. Voordat u tot aankoop overgaat, moet u echter controleren of de specificaties van het apparaat een garantie van een jaar omvatten.

Wat u moet doen voordat u een refurbished product koopt

Is het raadzaam om een refurbished product te kopen? In principe, ja. Daar zijn twee redenen voor: de apparaten worden steeds opnieuw gecontroleerd voordat zij worden verkocht en zijn praktisch zo goed als nieuw. Bovendien zijn ze veel goedkoper dan nieuwe apparaten, en als u op zoek bent naar een high-end apparaat, kunt u honderden euro’s besparen met een refurbished product.

Voordat u een refurbished apparaat koopt, moet u echter een paar dingen doen: lees de beschrijving van het te koop aangeboden artikel zorgvuldig, controleer de feedback van andere gebruikers over de verkoper en de betalingsmethode.