Hoe kom je erachter waar je vrienden zijn met “Find Friends” op iCloud

Apple heeft de functie “Find Friends” toegevoegd om de laatst opgenomen locatie van je vrienden op Cloud.com te bekijken, en het kan ook vanaf je computer worden gebruikt

Apple heeft onlangs de functie Find My Friends toegevoegd aan de iCloud-app. Hiermee kunt u de laatst opgenomen locatie van uw naaste vrienden en familie bijhouden. Het is de eerste keer dat Cupertino deze functie voor computers lanceert, ondanks enkele gedateerde ontwerpen.

Op smartphones bracht Apple de functie al in iOS 9 uit. Met OS X El Capitan heeft Cupertino het echter mogelijk gemaakt om de functie ook te gebruiken om dierbaren op een Mac terug te vinden. Nu is de functie toegevoegd aan iCloud.com, zodat iedereen Zoek mijn vrienden kan gebruiken, zelfs op oudere besturingssystemen van Apple of rechtstreeks vanuit Windows. De nieuwe toevoeging aan iCloud.com is zeer eenvoudig te gebruiken, zelfs voor degenen die nog nooit dergelijke functies hebben gezien, en de dienst wordt in principe op dezelfde manier gebruikt als op een smartphone.

Hoe het werkt

Om de locatie van onze geregistreerde vrienden en familie te bekijken, moeten we naar de webpagina van iCloud.com gaan. Hier moeten we onze Apple ID code invoeren en dan toegang krijgen tot de dienst. Eenmaal binnen, vinden we het icoontje dat de Zoek mijn vrienden functie aangeeft, en daar moeten we op klikken. Zodra dit is gebeurd, wordt een kaart geopend met rechts de lijst van onze opgeslagen contacten. Wij kunnen de geregistreerde locatie van elk van onze vrienden, collega’s of familieleden zien. We kunnen ook op de naam van een vriend klikken om in te zoomen en zijn exacte positie te controleren. Op dit moment ontbreken enkele functies in vergelijking met de iPhone-functie. Zoals alarmen of het bewerken van de geregistreerde lijst van vrienden. Maar het is een goed begin.