Waze krijgt een update: nieuwe kaarten en kleurrijkere Moods

Grote veranderingen voor Waze, de sociale navigatie-app. Nieuwe iconen, nieuwe Moods en functies speciaal ontworpen voor gebruikers

Waze is een van de populairste navigatie-apps onder gebruikers, grotendeels te danken aan het sterke gemeenschapsgevoel dat de ontwikkelaars in de loop der jaren hebben weten te creƫren, wat Google ervan heeft overtuigd het te kopen. De app heeft net een geweldig resultaat behaald, met meer dan 130 miljoen gebruikers die de app dagelijks gebruiken, en om dit te vieren is er een grote update uitgebracht, die de gebruikersinterface verandert en een aantal nieuwe functies met zich meebrengt.

De ontwikkelaars hebben zich gericht op de meer sociale functies van de app, te beginnen met de Moods, die de alter ego’s van de bestuurder zijn. Dertig nieuwe stemmingen zijn toegevoegd, waarmee gebruikers hun stemmingen kunnen uitdrukken. Zit u vast op de snelweg door een lange file? Dan zijn Zen Moods het meest geschikt. Er zijn ook verbeteringen aangebracht in de gebruikersinterface, die nu eenvoudiger en vooral “kleurrijker” is. De kaarten hebben ook wijzigingen ondergaan om ze meer geschikt te maken voor de nieuwe behoeften van de gebruikers. De Waze-update wordt momenteel uitgebracht en is voor iedereen beschikbaar.

Waze, alle nieuwe functies in de update

Nieuwe Moods, nieuwe pictogrammen voor waarschuwingen, een kleurrijkere interface en een nieuw logo. Waze krijgt een make-over om zijn 130 miljoen dagelijkse gebruikers te vieren. En de gebruikers staan centraal bij de verandering: elke nieuwe functie en grafische verandering is samen met de community bepaald.

Er zijn meer dan 30 nieuwe Moods toegevoegd, de smiley-gezichten waarmee bestuurders hun stemming kunnen laten zien. Elke nieuwe Moods geeft perfect weer hoe iemand zich voelt tijdens het rijden of in de file staan op de snelweg. De nieuwe stemmingen zijn Green, Sceptical, Carsick, Zen en Robot. In de toekomst zullen nieuwe worden toegevoegd. Om een nieuwe stemming te selecteren, gaat u naar Mijn golf, tikt u op Mijn stemming en alle stemmingen verschijnen waaruit u kunt kiezen.

Ook de grafische vormgeving is veranderd, met een kleurrijkere gebruikersinterface en nieuwe pictogrammen om problemen op de weg te melden. Tot slot is er ook een nieuw logo onthuld om de nieuwe stylingkeuzes van de app te weerspiegelen.

Hoe download je de nieuwste versie van Waze

Om de nieuwste versie van Waze met alle grafische en functionele updates te krijgen, moet je naar de Google Play Store en de App Store gaan en de update downloaden. Als het nog niet beschikbaar is, zult u een paar dagen moeten wachten tot het voor iedereen wordt vrijgegeven.