Google Maps, bikermodus arriveert: hoe het werkt

De navigator van Big G zal ook ideale routes voorstellen voor wie zich liever op twee dan op vier wielen verplaatst. De functie zal binnenkort beschikbaar zijn in Europa

Zal Google Maps op een dag rekening houden met reizen per motor? Zal de gevierde navigator van de reus uit Mountain View vroeg of laat rekening houden met de behoeften van motorrijders en de beste routes om met een motor te nemen?

Na het debuut in India vorig jaar, is de nieuwe ‘motor modus’ van de Google Maps navigator nu eindelijk gearriveerd in andere Aziatische landen (Maleisië, Hong Kong, Singapore, Indonesië, Thailand, Taiwan en Vietnam). Dit is een tweede experimentele fase, die waarschijnlijk de opmaat vormt voor de wereldwijde lancering van deze functie. Dit zijn landen waar het gebruik van twee wielen voor reizen een echte must is, voornamelijk vanwege de onmogelijke en onleefbare omstandigheden van het lokale stadsverkeer.

Google Maps voor motorrijders: hoe het werkt

De motorfietsmodus op Google Maps neemt de vorm aan van een nieuw tabblad onder de verschillende reisopties die kunnen worden geselecteerd zodra de route is ingesteld. Door het tweewielerpictogram te selecteren, worden de ideale reismogelijkheden getoond voor degenen die liever met een tweewieler reizen. Opties en routes speciaal ontworpen voor motorrijders en scootergebruikers die rekening houden met het verschillende gedrag van deze voertuigen in stads- en ander verkeer, evenals alternatieve wegen en routes die alleen door een tweewieler kunnen worden afgelegd.

Google Maps voor motorrijders: wanneer het in Europa arriveert

Het testen van deze nieuwe modus lijkt te worden voortgezet met de introductie in andere Aziatische landen, belangrijke markten voor de wereld van de tweewielers. Google heeft nog geen verklaring afgelegd, maar het volgende land dat van de nieuwe “Bike”-modus in Google Maps zal profiteren, is Australië. Sommige analisten wijzen erop dat de nieuwe functie binnenkort, zeker in het nieuwe jaar, in Europa en de rest van de wereld zou kunnen worden ingevoerd.