Hoe maak je een back-up van Android-foto’s, -contacten en -sms

Om een back-up van Android te maken, kunt u ad hoc-toepassingen of -diensten gebruiken die door Google zijn ontwikkeld en die al op uw smartphone staan

Je staat op het punt je oude Android-smartphone te verkopen of je moet wat geheugenruimte vrijmaken. Er is maar één oplossing: maak een back-up. Hiermee worden uw foto’s, sms-berichten en contactenlijst opgeslagen, zodat u ze later kunt terugvinden en opnieuw kunt gebruiken. We zullen ook onze computerbeveiliging verbeteren.

Op smartphones met het Android-besturingssysteem zijn er veel manieren om een back-up te maken. De eenvoudigste optie is om een toepassing van derden te gebruiken die speciaal voor deze taak is ontworpen. Een van de beste applicaties is App Backup Restore – Personal Contact Backup van Apex Apps. Een van de handigste tools van deze app is dat het een reservekopie van de apps die je hebt gedownload kan uploaden naar Google Drive. In de praktijk kunnen we op deze manier de apps die veel ruimte innemen en die we zelden elders gebruiken, opslaan zonder de gegevens te verliezen die erin zijn opgeslagen.

Back-up foto’s

Tot nu toe hebben we een dienst gezien voor het opslaan van onze apps met een back-up. Maar kunnen we hetzelfde doen met de duizenden foto’s in onze Galerij? Het antwoord is ja. In dit geval is de te gebruiken toepassing Google Foto’s. Dit is een gratis programma, gemaakt door Google, waarmee u foto’s en video’s in de cloud kunt opslaan. Het enige wat u hoeft te doen, is de app downloaden van de Play Store en u registreren.

Back-up Contacten

Op Android-smartphones kunt u ook back-ups maken van berichten, oproeplogboeken en lijsten met contactpersonen. Om dit te doen, vertrouwen we op App Backup Restore – Personal Contact Backup. Ja, dezelfde die we ook voor apps gebruikten. Met dit programma kunnen we onder andere ook een back-up maken van sms-berichten, bellijsten en alle contacten in het adresboek naar de cloud.

Whatsapp Backup

Op Android kunt u ook een back-up maken van uw gesprekken in de WhatsApp-app. Het is heel gemakkelijk om dit te doen omdat de Facebook messaging app een ingebouwd mechanisme heeft voor het maken van back-ups van chats. Om de backup te maken, ga naar Instellingen, dan Chat en klik op Backup. Op dit punt kunnen we kiezen of we dagelijks, wekelijks, maandelijks of op verzoek een backup willen maken naar Google Drive.