Ilias, nieuwe drempels voor internationale tarieven. Wat verandert er

Dezer dagen stuurt het een e-mail naar zijn klanten om hen te waarschuwen voor de nieuwe prijzen voor internationale gesprekken. Dit is wat er verandert

Dezer dagen stuurt Iliad een e-mail naar zijn klanten met als onderwerp “Verlaagde internationale tarieven”. Laten we meteen verduidelijken dat dit geen oplichterij is, maar een belangrijke mededeling die de telefoonoperator aan al zijn klanten doet en die betrekking heeft op een verlaging van de prijzen voor oproepen vanaf hun Iliad-simkaart naar een nummer in de Europese Unie.

De verlaging van de kosten voor oproepen en sms’jes vanuit Italië naar het buitenland is het directe gevolg van de toepassing van de “EU-verordening 2018/1971”, die op 15 mei 2019 in werking is getreden en die voorziet in nieuwe tarieven in de 28 landen van de Europese Unie. Voor Europese burgers die veel reizen en werkrelaties hebben met bedrijven uit de EU, is dit groot nieuws dat een flinke besparing op de rekening mogelijk maakt. Naast Iliad hebben ook andere Italiaanse operatoren zich moeten aanpassen aan de Europese richtlijn en de kosten van telefoongesprekken en sms’en moeten verlagen. Het nieuwe tariefschema omvat een kostprijs van 19 cent per minuut voor oproepen Italië – Europese Unie (exclusief btw) en 6 cent voor sms’jes (exclusief btw).

Iliad verlaagt internationale gesprekstarieven

“Hallo, we informeren u dat we vanaf 15 mei 2019 de internationale tarieven voor oproepen en sms’jes naar de Europese Unie zullen verlagen in overeenstemming met de EU-verordening 2018/1971. Voor alle informatie ga naar https://www.iliad.it/brochure-prezzi.html of in uw persoonlijke ruimte. Dank u, Team Iliad.” Dit is de e-mail die Iliad naar zijn klanten stuurt om hen te waarschuwen voor de nieuwe drempels voor oproepen naar EU-nummers. Als u op de link in de e-mail klikt, komt u op een deel van de website van de operator waar u meer te weten kunt komen over de nieuwe tarieven, afhankelijk van de aanbieding die u op uw smartphone hebt. Beschikbaar zijn het Iliad-aanbod voor 6,99 euro per maand (onbeperkte minuten, onbeperkte sms’jes, 40 GB internetverkeer), het Iliad-tarief voor 7,99 euro per maand (met 50 gigabyte aan data) en Iliad Voce voor 4,99 euro per maand, speciaal voor wie zijn smartphone alleen gebruikt om te bellen.

De nieuwe EU-verordening maakt een harmonisatie van de tarieven op Europees niveau en aanzienlijke besparingen voor de gebruikers mogelijk. De nieuwe prijzen gelden vanaf 15 mei 2019.