Boris 4: officieel hier is waar en wanneer het uitkomt

Eindelijk komen Renè Ferretti en zijn crew terug: het vierde seizoen zal gestreamd worden, maar niet op Netflix. Hier is waar en wanneer we het zullen zien

Het langverwachte nieuws kwam eindelijk, en ontketende het enthousiasme van het publiek: tijdens de presentatieconferentie van Star, de nieuwe zender van Disney +, werden nieuwe Italiaanse producties aangekondigd, waaronder het vierde seizoen van Boris.

We hebben het over een van de cult-tv-series die van 2007 tot 2010 werd geproduceerd en waarvan het verhaal met de film van 2011 tot een definitief einde leek te zijn gekomen. Het publiek heeft het echter nooit opgegeven en heeft de afgelopen 10 jaar steeds aangedrongen op de terugkeer van Rene Ferretti, Ariadne en de rest van de cast. Ongeveer een jaar geleden werd een petitie aan Netflix gestart op Change.org. Het streamingplatform had de serie namelijk opgenomen in zijn catalogus en haalde record kijkcijfers. Het is een subtiele satire op de wereld van de televisie, de maatschappij en de politiek. Het vermaakt, maar zet het publiek tegelijkertijd aan tot nadenken en hardop lachen. En dit is de magie van Boris en binnenkort zal het zich kunnen herhalen, maar niet op Netflix, zoals velen veronderstelden.

De plot van Boris 4: waar zal het over gaan

Aan het einde van het derde seizoen verliet Renè Ferretti de televisiewereld met een bittere smaak in zijn mond. Het slot van de serie liet één vraag onbeantwoord: is een ander soort televisie mogelijk? En dit is waar het vierde seizoen van Boris zal beginnen, opnieuw onder leiding van Francesco Pannofino als de regisseur van de “Dai, dai, dai!” die de standaard heeft gezet in het rijk van de memes, althans in Italië.

De plot van Boris 4 zal beginnen met hem en zijn hele crew, die nu geconfronteerd worden met een nieuwe wereld, gemaakt van digitale, streaming en online platforms. Tenslotte zou Renè nog een kans kunnen krijgen, namelijk om een kwaliteitsprodukt te maken, dat niet hoeft te buigen voor de logica van de markt, van de junk TV, de noodzaak om publiek en geld te trekken. Zal hij een nieuwe serie als “Gli occhi del cuore” moeten voorbereiden of zal hij zich eindelijk kunnen wijden aan een valabel en bevredigend project? Dat valt nog te bezien en daar zullen we in het vierde seizoen achter komen.

Cast Boris 4: acteurs en personages

Na de terugkeer van Francesco Pannofino, die altijd een cruciale rol in de serie heeft gespeeld, vinden we ook Caterina Guzzanti (Arianna, assistent-regisseur), Alessandro Tiberi (Alessandro, de stagiair), Alberto di Stasio (Sergio Vannucci, productieleider) en Pietro Sermonti (Stanis, de ster).

Treurig genoeg zullen we Roberta Fiorentini niet meer terugzien, die ongeveer een jaar geleden is overleden en Itala speelde, de secretaresse die we vroeger naast Renè Ferretti zagen zitten. En zeker zal de tv-serie ook lijden onder een andere grote afwezigheid: het schrijven van Mattia Torre, die in 2019 is overleden. Hij schreef de tv-serie samen met Luca Vendruscolo en Giacomo Ciarrapico en nam ook deel aan de creatie en regie van de speelfilm.

Boris 4 release: wanneer en waar we hem gaan zien

Zoals aangekondigd komt Boris niet uit op Netflix maar op Disney+’s nieuwe generalistische kanaal Star. Vanaf 23 februari zal de dienst een nieuwe lijst bevatten met titels die geschikt zijn voor een volwassen publiek.

We weten nog steeds niet wanneer het vierde seizoen van Boris uitkomt, maar nu het nieuws officieel is, hoeven we niet lang meer te wachten voordat we het eindelijk kunnen bekijken via streaming. In de tussentijd kunnen we de beste afleveringen herbekijken op Netflix.