Hoe blokkeer je een nummer vanaf smartphone

Je blijft gebeld worden door seriematige overlastgevende bellers? Hier is hoe u oproepen op Android en iPhone kunt blokkeren met de tools of apps van uw telefoon

Het gebruikelijke callcenter dat u op alle uren van de dag lastigvalt. Een ex-vriendje die je gewoon niet met rust laat. Of een niet-geregistreerd nummer dat zichzelf van tijd tot tijd “amuseert” door u lastig te vallen met belsignalen of stille oproepen. Dit zijn slechts enkele van de vele redenen waarom u een telefoonnummer op uw smartphone zou willen blokkeren.

Onze mobiele telefoons zijn een soort verlengstuk van ons lichaam geworden: we dragen ze in onze zakken en gebruiken ze meerdere uren per dag, waarbij we soms zelfs symptomen van verslaving vertonen. Voor seriƫle herrieschoppers is het veel gemakkelijker om met ons in contact te komen, ongeacht het tijdstip van de dag of waar u zich bevindt. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om van al deze stoorzenders af te komen. Het maakt niet uit welke telefoon je hebt, je hebt een aantal tools en apps tot je beschikking om oproepen te blokkeren op iPhone en Android. U hoeft alleen maar uit te zoeken hoe u een nummer op uw mobiele telefoon kunt blokkeren en u kunt aan de slag.

Hoe blokkeer ik een nummer op Android

De eenvoudigste manier om oproepen van overlastgevende personen op Android te blokkeren, is via het telefoonboek. Hoewel deze app van fabrikant tot fabrikant kan verschillen, hebben ze allemaal een ingebouwde functie waarmee u een telefoonnummer kunt blokkeren. Ga gewoon naar het telefoonboek, selecteer de contactpersoon van de overlast, klik op het menupictogram (de drie puntjes) en kies Blokkeren (of Nummer blokkeren). Vanaf nu zult u geen oproepen meer ontvangen van de overlastgevende persoon, tenzij u besluit de blokkering op te heffen.

Deze procedure kan echter enige tijd in beslag nemen als u meerdere nummers moet blokkeren of als u oproepen van callcenters in de kiem wilt smoren. In dergelijke gevallen is het raadzaam om op Android blokkeer-apps te installeren, die hulpmiddelen bieden om het proces te “automatiseren” en, in de meeste gevallen, zijn gekoppeld aan een database die automatisch de nummers herkent van populaire telemarketingcentra. Een voorbeeld is Moet ik opnemen? waarmee u bepaalde soorten oproepen automatisch kunt weigeren. U hoeft alleen maar te ‘spelen’ met de instellingen van de app om te voorkomen dat u oproepen ontvangt van onbekende nummers, verborgen nummers, buitenlandse nummers en nummers die door de app-gemeenschap als negatief zijn beoordeeld.

Hoe blokkeer ik een nummer op de iPhone

Een soortgelijke discussie voor iPhone-bezitters. Net als Android, biedt iOS ook functies waarmee je inkomende oproepen kunt blokkeren op je iPhone. Om een nummer op een iPhone te blokkeren, moet u Instellingen openen, klikken op Telefoon&gtgt;Gespreksblokkering en Identificatie en vervolgens op Blokkeren. Selecteer nu de contacten uit je adresboek die je wilt blokkeren en je bent klaar. U kunt ook in de app Telefoon op het pictogram “i” rechts van elk nummer of contact tikken, naar de onderkant van het scherm scrollen en op Contact blokkeren tikken.

Een goed alternatief zijn de vele apps voor het blokkeren van iPhone-oproepen die in de App Store verkrijgbaar zijn. Met True Caller, bijvoorbeeld, kunt u ongewenste oproepen van callcenters en telemarketingbureaus automatisch identificeren en moeiteloos ’terugsturen naar afzender’. Met deze app kunt u ook hinderlijke nummers toevoegen aan een zwarte lijst, waarmee u oproepen in een handomdraai kunt omleiden naar de voicemail.

Hoe blokkeer ik een nummer op WhatsApp

Hoe blokkeer ik een nummer op WhatsApp

Als u het nummer op uw smartphone hebt geblokkeerd, kan de overlast u nog steeds bereiken via WhatsApp. Daarom is het raadzaam om nog een paar seconden te verliezen en de WhatsApp-contacten van de lastpost te blokkeren. Ook dit is heel eenvoudig: open WhatsApp, ga de chat van de lastpost binnen en klik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. In het menu dat verschijnt, klikt u op Meer en vervolgens op Blokkeren.