Hoe Chrome-extensies verwijderen

Het installeren van Chrome-extensies is een eitje, maar als het tijd is om er een te verwijderen weet je soms niet hoe je dat moet doen: geen zorgen, hier lees je hoe

De Chrome Web Store heeft allerlei soorten. Hiermee kunt u in een paar stappen gebruikmaken van de diensten van het Google-ecosysteem, van Vertaler tot Drive, om emoji op te roepen en zelfs om uzelf te vermaken met leuke spelletjes. Dit zijn de Google Chrome-extensies, kleine toepassingen gemaakt door Google of derde-partij-ontwikkelaars die worden gebruikt om nieuwe functies toe te voegen aan de browser.

Sinds hun introductie zijn ze een groot succes, zoals blijkt uit het feit dat, zoals we al zeiden, er allerlei soorten extensies voor alle doeleinden, van de meest nuttige tot de minst nuttige, op de speciale virtuele winkel zijn. De extensies van Chrome nemen gemiddeld weinig geheugen in beslag, waardoor u er veel wilt downloaden. Soms vult u uw browser met extensies die soms nutteloos zijn, vooral als u zich laat meeslepen en er tientallen installeert. Of ze worden gewoonweg overbodig wanneer u de tekortkomingen van Chrome probeert te verhelpen met extensies, die Google vervolgens verhelpt met updates. Dus, als Chrome-extensies niet meer nodig zijn, hoe verwijder je ze dan?

Chromerextensies verwijderen: de stappen

Het installeren van Chrome-extensies is eenvoudig, maar het verwijderen ervan? Verwijderen ook, als je maar weet hoe. En laat u niet afschrikken door het feit dat Google Chrome beschikbaar is voor verschillende besturingssystemen, van Windows tot MacOS via Linux: het proces is vrijwel identiek voor al deze systemen. Laten we beginnen.

U moet eerst Google Chrome openen en vervolgens in de rechterbovenhoek de knop met de drie verticale stippen zoeken. Zodra u erop hebt geklikt, zoekt u de rubriek Andere hulpmiddelen en beweegt u er met uw muisaanwijzer overheen om een lijst met opties weer te geven, waaruit u Extensies moet kiezen.

Op het nieuwe tabblad zoekt u eerst de Chrome-extensie die u wilt verwijderen en kiest u de knop Verwijderen. Zodra u op die knop hebt gedrukt, verschijnt er een klein venster en controleert de browser of u de extensie echt wilt verwijderen en of u niet per ongeluk op de knop hebt gedrukt.

Als alternatief kunt u, als de extensie een klein pictogram naast de zoekbalk van Chrome heeft, er ook met de rechtermuisknop op klikken en Verwijderen uit Chrome kiezen…

Ik heb een fout gemaakt, hoe kan ik teruggaan?

Wees voorzichtig bij het kiezen van de extensie die u wilt verwijderen, want zodra u de verwijdering hebt bevestigd, kunt u niet meer terug.

Om terug te krijgen wat u per ongeluk hebt verwijderd, moet u opnieuw verbinding maken met de Chrome Web Store, de naam van de extensie in de zoekbalk typen en op de knop Toevoegen klikken. Geen ingewikkelde procedure om uit te voeren omdat, zoals we al zeiden, het installeren van extensies een koud kunstje is, maar het zou tijdverspilling zijn.