Hoe een gratis fax versturen vanaf PC en smartphone

Dankzij enkele gratis online diensten, kunt u gratis faxen versturen rechtstreeks vanaf uw smartphone of computer. Dit zijn ze

Soms moet je een fax sturen, maar alle kantoorboekhandels en tabakswinkels in de buurt zijn gesloten. Niet alle thuisprinters ondersteunen dit type transmissie. Dus wat kun je doen? Simpel: gebruik een gratis dienst die u gemakkelijk online kunt vinden.

Eerlijk gezegd zijn er op het net verschillende oplossingen, allemaal gratis, voor het versturen van een fax van een computer naar een smartphone. Een van de meest aanbevolen oplossingen is Hello Fax. En omdat deze dienst niet hoeft te worden gedownload, kunt u hem direct vanaf de website gebruiken, zonder nog meer tijd te verliezen. Er is een daglimiet op het aantal faxen dat met deze dienst kan worden verzonden, en wel maximaal vijf per dag. Er zijn geen beperkingen ten aanzien van de landen waarnaar het document kan worden gezonden. De fax kan overal ter wereld worden verzonden. Als u ook faxen wilt ontvangen met Hello Fax, moet u zich abonneren op een betaald abonnement.

Faxalo

Een vergelijkbare dienst wordt aangeboden door Faxalo, maar deze garandeert slechts drie gratis faxen per dag. Vergeleken met Hello Fax, kunnen we met Faxalo alleen documenten verzenden naar Italiaanse nummers die zijn ingeschakeld voor de dienst. En we zullen een maandelijkse limiet hebben van 20 te versturen faxen. Om gebruik te kunnen maken van de Faxalo diensten moet u zich ook registreren. Dit is een eenvoudige procedure die slechts enkele minuten duurt en geen bijzondere nadelen heeft. Uiteraard is het ook beschikbaar op feestdagen en, last but not least, is het door verschillende gebruikers bestempeld als een van de snelste manieren om gratis faxen te versturen. De dienst ondersteunt ook PDF-bestanden

Faxator

Een ander goed alternatief is Faxator. Deze dienst biedt een maximum van 10 faxbare documenten per maand. Er is een tijdsbeperking: de dienst verstuurt faxen van maandag tot vrijdag tussen 8 uur ’s morgens en 8 uur ’s avonds, hoewel u uw fax op elk moment kunt uploaden. Net als bij Faxalo moet u zich ook bij Faxator registreren met uw eigen e-mailadres voordat u de service kunt gebruiken.

MyFax

Als u op zoek bent naar een extreem snelle optie waarvoor geen registratie vereist is, raden wij u MyFax aan. U hoeft alleen maar verbinding te maken met de site, het document in te voeren, het nummer van de geadresseerde(n), uw gegevens in het veld Afzender in te voeren en vervolgens op het pictogram te klikken om het bericht te verzenden. Zo simpel is het. U kunt twee faxen per 24 uur verzenden en wij ontvangen een e-mail ter bevestiging van de verzending, om mogelijke vergissingen te voorkomen. Er is ook een gratis proefservice, waarvoor u zich moet aanmelden, waarmee u 200 pagina’s kunt verzenden en 100 pagina’s kunt ontvangen zonder tijdslimiet.

Faxapp

Dit is een betaalde service, maar deze biedt een gratis proefperiode van 10 dagen. Tijdens de proefperiode hoeven geen gevoelige gegevens te worden ingevoerd, zoals een creditcard of bankrekening. Met het betaalde basisplan daarentegen kunt u 50 pagina’s verzenden en een onbeperkt aantal pagina’s ontvangen voor 3,75 euro per maand. Met Faxapp kunt u een telefoonnummer krijgen waarmee u faxen kunt verzenden en ontvangen. Deze dienst ondersteunt PDF-bestanden en diverse andere formaten.

Faxen vanaf iPhone en Android

Als u direct vanaf uw iPhone, maar ook vanaf uw iPad een fax wilt versturen, kunt u gebruikmaken van een dienst als FaxFile of ScanFax. Hiermee kunt u een afbeelding of een kant-en-klare PDF selecteren om deze per fax te verzenden naar nationale en internationale nummers. Voor beide moet worden betaald, maar er zijn enkele methoden om credits te krijgen voor gratis verzending. Een gratis dienst voor Android en iOS is PamFax. Een Italiaanse site die garandeert dat er elke 24 uur drie faxen worden verzonden. Op PamFax met een betaald abonnement kunt u ook een nummer activeren om faxen als e-mail te ontvangen, rechtstreeks op uw smartphone.