Asus onthult op CES 2017 de nieuwe ZenFone 4 met Snapdragon 835

Het Taiwanese bedrijf heeft zijn nieuwe serie uitgerust met de nieuwste Qualcomm-chipset voor ultralaag stroomverbruik, op CES zal het ook de nieuwe ZenFone 3 Zoom onthullen

Asus zet zijn groeipad in de smartphone-sector voort. Het Taiwanese bedrijf grijpt CES 2017 aan om de nieuwe ZenFone 4 te presenteren. Het grote nieuws zal aan boord zijn waar we Qualcomm’s Snapdragon 835 zullen vinden. De officiële aankondiging wordt verwacht op 4 januari.

De voordelen van de nieuwe SoC. Door de nieuwe chipset van Qualcomm te gebruiken, hoopt Asus het batterijverbruik van zijn ZenFone-lijn drastisch te verminderen. De Snapdragon 835 is aangeprezen als zeer efficiënt in het verminderen van het stroomverbruik zonder de prestaties van de apparaten aan te tasten, maar eerder te verhogen. Vergeleken met de 801 verbruikt hij precies de helft van de batterij van een smartphone, hoewel hij kleiner is. Een laag batterijverbruik is altijd een van de sterke punten van Asus geweest. De hoop is nu dat de nieuwe ZenFone 4 zelfs bij intensief gebruik een batterijduur van twee dagen biedt, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Enkele details over de nieuwe ZenFone 4

(YouTube-video)

Asus heeft in aanloop naar CES een presentatievideo gemaakt, maar daaruit komt maar weinig informatie over de nieuwe ZenFone naar voren. Volgens verschillende geruchten zal de smartphone echter een dubbele achtercamera hebben en zal hij samen met virtual reality-kijkers worden verkocht. Op CES zal Asus ook een nieuwe ZenFone 3 Zoom presenteren. Dit is een mid-ranger met Snapdragon 625, 4GB RAM en 64GB interne opslag.

De telefoon heeft waarschijnlijk een 5,5-inch full HD-scherm en een accucapaciteit van 4.850mAh.

De telefoon beschikt hoogstwaarschijnlijk over Android 6.0.1 Marshmallow.

Sommige video’s in deze sectie zijn van internet gehaald, dus ze zijn beoordeeld in het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie, kunt u eenvoudig om verwijdering verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.