WhatsApp, waarom foto’s wazig zijn

Als foto’s die je via WhatsApp verstuurt niet downloaden naar je smartphone, blijven ze wazig: zo los je het probleem op

Je vriend heeft je een foto gestuurd via WhatsApp en helaas zie je hem wazig. U probeert de toepassing te sluiten en opnieuw te openen, maar er gebeurt niets: het beeld wordt niet in hoge definitie weergegeven. Maak je geen zorgen, dit is geen probleem met je smartphone of een bug in WhatsApp, maar het is iets dat veel gebruikers overkomt, vooral als je op zoek bent naar foto’s die je een paar maanden geleden van je vrienden hebt ontvangen.

Zoals je misschien weet, moet je, wanneer je een foto of video ontvangt op de messaging app, deze downloaden naar het geheugen van je smartphone om deze te kunnen bekijken. Hoewel WhatsApp zeer geavanceerde compressiealgoritmen gebruikt, is het normaal dat na het downloaden van honderden video’s en duizenden afbeeldingen, het geheugen van je apparaat volledig bezet is. De enige oplossing is om een microSD-kaart aan te schaffen (als uw toestel dit ondersteunt), of om de media uit het geheugen van uw smartphone te wissen. Dit is de reden waarom WhatsApp-foto’s wazig zijn.

WhatsApp, waarom zie je geen foto’s van vrienden

Als je een WhatsApp-chat opent en ziet dat de foto’s die je vriend heeft gestuurd wazig zijn, is de reden heel simpel: je hebt ze van je smartphone verwijderd. Er is geen andere verklaring: er is geen bug in de applicatie en het is geen smartphone probleem. Om te voorkomen dat een foto op WhatsApp er wazig uitziet, moet je de app zo instellen dat media automatisch worden gedownload. Je kunt dit doen op zowel Android als iPhone door een eenvoudige procedure te volgen.

Als je een Android-smartphone hebt, moet je WhatsApp openen, klikken op het pictogram met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek, klikken op Instellingen en vervolgens op Chat. Activeer in het nieuwe scherm het vinkje naast “Media zichtbaar”.

Op een iPhone zijn de stappen vergelijkbaar: start WhatsApp, klik op Instellingen en vervolgens op Chat. Activeer vervolgens Opslaan in camerarol.

Op deze manier zie je geen onscherpe foto’s meer op WhatsApp, maar heb je wel een ander probleem: het hele geheugen van je smartphone wordt in beslag genomen. Ons advies is om uw toestel uit te rusten met een MicroSD-kaart als deze wordt ondersteund. Probeer anders zo weinig mogelijk toepassingen te installeren.