Survival School: Netflix brengt Bear Grylls-film

Na het succes van de tv-serie Bear Grylls komt Netflix met een experimentele film: een interactieve film waarin de kijker meewerkt aan de ontwikkeling van het plot.

Als het gaat om adembenemende avonturen en extreme ervaringen, komt er meteen een tv-figuur in je op. We hebben het over Bear Grylls, de ontdekkingsreiziger die het onderwerp is geweest van menig documentaire gefilmd op de meest verraderlijke plekken op de planeet, van bossen tot gletsjers.

Netflix heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met de ontdekkingsreiziger en tv-presentator. Op 16 februari 2021 zal de interactieve film School of Survival: Safari Mission worden gestreamd. Het speelt zich af in een natuurreservaat waar de Noord-Ierse gastheer en ontdekkingsreiziger te maken krijgt met een plotselinge black-out. Zijn doel zal zijn de stroom te herstellen en te voorkomen dat sommige dieren ontsnappen en naburige dorpen naderen. De film is gekoppeld aan de gelijknamige tv-serie die sinds 2019 op Netflix staat. De bijzonderheid is zonder meer de interactie, in feite zal het het publiek zijn dat de keuzes van Bear Grylls scène na scène zal sturen. De titel is dan ook perfect voor wie graag naar documentaires en films kijkt die zich in de wildernis afspelen en vaak het scherm wil betreden om de hoofdpersoon te helpen overleven.

School of Survival: here’s the plot

Een van de kenmerken van de film is dat het een interactieve inhoud is, dat wil zeggen, gekenmerkt door een plot dat zich ontwikkelt aan de hand van de keuzes van de kijker. Tijdens de visie zal het verhaal ophouden met de gebruiker te vragen te kiezen tussen verschillende alternatieven die hem in staat stellen zich op verschillende manieren te ontwikkelen. Daarom wordt het niet gekenmerkt door een statisch plot, maar kan dit van persoon tot persoon veranderen. Dit is niet de eerste titel van deze soort, Black Mirror had ook geëxperimenteerd met interactiviteit.

Maar laten we teruggaan naar de film: het begint allemaal wanneer de Safari geen elektriciteit meer heeft. Bear Grylls moet dan tussenbeide komen om zowel de elektriciteit te herstellen als te voorkomen dat de dieren gaan dwalen. Tijdens het verhaal slaagt een leeuw erin te ontsnappen naar een nabijgelegen dorp, terwijl een baviaan naar zee vlucht. Er zal geen gebrek zijn aan avontuur en de geest van aanpassing die programma’s met Bear Grylls altijd heeft gekenmerkt.

School of Survival: Filmrelease met Bear Grylls

School of Survival: Safari Mission debuteert op 16 februari 2021 in de Netflix-catalogus. Het zal dan beschikbaar zijn voor iedereen die zich op de dienst heeft geabonneerd.

De titel School of Survival (You vs. Wild het origineel) is zeker niet nieuw op het streamingplatform. Sinds twee jaar is er zelfs een interactieve tv-serie beschikbaar, waarin kijkers Bear Grylls kunnen begeleiden op zijn avonturen in de meest verraderlijke wildernissen ter wereld. Ook hier kan de kijker het personage door zijn avonturen leiden.

Terwijl je op de film wacht, kun je een paar afleveringen van de serie bekijken. De ontdekkingsreiziger werkt momenteel aan nieuwe afleveringen van de serie, waarvan er één zich zal afspelen in Italië, in het prachtige – maar ook uitdagende – landschap van de Dolomieten.