OnePlus 9 Pro en 9e, hoe ze eruit gaan zien en wanneer ze komen

OnePlus gaat zich aansluiten bij de Snapdragon 888-club, maar er komt ook een mid-range smartphone met SD 690 aan: dit is wat we weten.

De geruchten op het web over de op handen zijnde lancering van de OnePlus 9 Pro en 9e worden steeds sterker. Hoewel er nog geen officiële bevestiging is ontvangen van de fabrikant, is het het web dat tot nu toe de meeste anticipatie heeft geleverd van hoe de twee nieuwe modellen eruit zullen zien.

Terwijl OnePlus heeft besloten om de technische specificaties van de nieuwe OnePlus 9-serie onder de pet te houden, zijn het lekken van het web die hebben bijgedragen aan de identiteitskaart, zij het onvolledig, van de twee nieuwe modellen. En het is ook uit de lekken, verzameld door de website Techmaniacs, dat we hebben kunnen leren hoe ze nu slechts een paar stappen verwijderd zijn van het eindelijk verschijnen in fysieke en virtuele winkels: de goed geïnformeerde wedden alles op de maand maart, wanneer – behoudens directe ontkenningen van OnePlus – alle specificaties van de nieuwe en langverwachte smartphones eindelijk zouden moeten worden onthuld.

OnePlus 9 Pro, technische specificaties

Van de twee smartphones die naar verwachting in de komende weken zullen debuteren, is de OnePlus 9 Pro ongetwijfeld degene met de meest geavanceerde specificaties. Dit blijkt uit de gekozen processor, die volgens lekken de krachtige Qualcomm Snapdragon 888 zou zijn. Wat het scherm betreft, zal de smartphone naar verwachting beschikken over een AMOLED-scherm met 1440×3216 pixels en een verversingssnelheid van 120Hz.

Het RAM- en geheugencompartiment is ook goed gevuld, met geruchten over een 8GB RAM en 128GB opslagconfiguratie. Er is geen informatie over de vraag of de opslagruimte kan worden uitgebreid via extern geheugen. Alles wordt gevoed door een 4500 mAh-batterij die draadloos omgekeerd opladen zou kunnen ondersteunen.

Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, informatie over de camera aan de achterzijde. De module aan de achterkant van de OnePlus 9 Pro zou voorzien zijn van drie sensoren met Hasselblad-lenzen: 48MP met f/1.8 diafragma, een 64MP ultragroothoeklens met f/2 diafragma, en een telelens met f/2 diafragma.

OnePlus 9e, technische specificaties

Wat het goedkopere model betreft, zou OnePlus hebben gekozen voor de Snapdragon 690 SoC, aangedreven door een 5000mAh batterij. Het model, dat volgens geruchten op het net OnePlus 9e of 9 Lite gedoopt zou kunnen worden, zou beschikken over 8GB RAM met 128GB opslag.

In tegenstelling tot zijn meer geavanceerde tegenhanger zou dit model beschikken over een 6,5-inch scherm met een resolutie van 1800×2400 pixels; de verversingssnelheid is ook lager, namelijk 90Hz. De camera, ook van Hasselblad, bestaat naar verluidt uit slechts twee lenzen met 64MP en f/1.7 diafragma en 8MP ultra-groothoeksensoren.