Alice in Borderland: waar de Japanse serie over gaat

Alice in Borderland komt de Netflix Top 10 binnen, dat is het Squid Game-effect: hier is waarom en waar de tv-serie over gaat

Het succes van Squid Game heeft grote gevolgen gehad voor Netflix: naast dat het adembenemende cijfers voor het platform heeft gebruteerd, heeft het een andere Aziatische serie weer populairder gemaakt. De titel is Alice in Borderland en het werd in ons land uitgebracht op 10 december 2020. Ongeveer een jaar later is het teruggekeerd in de Top 10-lijst van de zender.

De show had al een groot deel van het publiek voor zich gewonnen, met name de liefhebbers van oosterse producties. Natuurlijk had het niet het wereldwijde succes dat Squid Game had, maar dat kan nu veranderen. Maar waar gaat Alice van Grensland over? Dit is een thrillerserie, vol met wendingen. De titel verwijst naar het beroemde boek van Lewis Carroll, in feite bevat het verwijzingen naar de grote klassieker, maar het verhaal is heel anders, halverwege tussen mysterie en science fiction. Het plot is geïnspireerd op de gelijknamige manga van Haro Aso; het vertelt het verhaal van een jongen die geobsedeerd is door videospelletjes.

Alice in Borderland: het plot

De door Shinsuke Sato geregisseerde tv-serie concentreert zich op het verhaal van Kento Yamazaki als Arisu. Hij is een jonge man zonder vaste baan, een beetje cynisch en met een passie voor graphics, die zich in een verlaten Tokio zonder mensen bevindt. De enige twee mensen die hij tegenkomt zijn zijn vrienden, Chōta (Yūki Morinaga) en Karube (Keita Machida).

De serie vertoont overeenkomsten met Squid Game: de jongens proberen de bevolking te vinden, maar ontdekken dat ze gevangen zitten in de verlaten stad en dodelijke spelletjes moeten spelen om zichzelf te redden. Arisu zal een reeks zeer zware beproevingen moeten doorstaan, maar telkens zal hij meer ontdekken over het mysterie dat Tokio omringt en in het algemeen zal hij een betekenis voor zijn leven kunnen vinden. In het proces zal ze Usagi ontmoeten, een vrouw die elke uitdaging alleen aangaat. Zij zullen samenkomen om de mechanica van het spel beter te begrijpen en te ontdekken wie er achter de dynamiek van de wedstrijden zit.

Volgens veel deskundigen hebben de twee series uit het Verre Oosten veel gemeen, maar om meer details te weten te komen is het aan te raden ze allebei te bekijken. Het eerste seizoen van Alice in Borderland bestaat uit acht afleveringen en heeft een open einde.

Het tweede seizoen van Alice in Bordarland

Netflix had de komst aangekondigd van een tweede hoofdstuk van de tv-serie, die al in productie is. De officiële datum is nog niet aangekondigd, maar gezien de populariteit van de Oriental series in het Westen, zou het bedrijf het schema kunnen versnellen om te profiteren van de positieve golf. We zullen het zeker zien in 2022.

Terwijl we wachten op meer informatie over het tweede seizoen van beide series, kun je veel shows die vergelijkbaar zijn met Squid Game bekijken op streaming.