Waarom kan ik een Instagram-post niet delen in mijn Stories

Vaak kun je posts van andere gebruikers niet delen in je Instagram Stories. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom

Van posts naar Stories: dit is een van de populairste deelopties op Instagram, waarmee we een post (zelfs als het niet onze eigen post is) kunnen delen in een Story. Het voordeel? Het verhoogt de zichtbaarheid van het gedeelde bericht aanzienlijk. En zichtbaarheid op Instagram is, zoals we allemaal weten, een kostbaar goed.

Dit is ook de reden waarom je veel Instagram-gebruikers posts van hun favoriete merken of de accounts van bedrijven waar ze voor werken in hun Stories ziet delen. Maar helaas kun je soms een post niet delen op Instagram omdat de knop “Post toevoegen aan je verhaal” niet verschijnt, en daar kunnen verschillende redenen voor zijn. En niet al deze redenen zijn aan ons te wijten: soms is het een eenvoudig probleem met de app, andere keren is het een probleem met het account dat de post publiceerde die we in een verhaal willen omzetten. Andere keren is het de keuze van de persoon die de post in kwestie heeft gemaakt. Hier is een lijst met de mogelijke oorzaken die het onmogelijk maken om een post te delen in Instagram Stories.

Niet in staat om een post te delen in Stories: hier is waarom

Veelal als je een post niet kunt delen in Instagram Stories komt dat simpelweg omdat het account waarvan het is gemaakt privé is. In dit geval is het delen van de post altijd onmogelijk. Als de account daarentegen openbaar is, kan het onvermogen om een bericht in de verhalen te delen te wijten zijn aan een specifieke keuze van de gebruiker die de account heeft aangemaakt en die de toestemming om zijn berichten te delen heeft uitgeschakeld. Nogmaals, er is niets wat we hieraan kunnen doen. Tot slot kan het ook een probleem met onze app zijn.

Het deïnstalleren en opnieuw installeren van de app, met een herstart van de smartphone tussen de twee bewerkingen, lost meestal alles op. Maar als we niet zo ver willen gaan, kunnen we ook gewoon de cache van de Instagram-app wissen en kijken wat er gebeurt: op Android moeten we naar Instellingen > Apps en meldingen > Toon alle apps en zoek naar die van Instagram, tik er vervolgens op en kies Opslagruimte en cache > Wis cache.

Hoe voorkom je dat anderen onze posts delen

Als we niet willen dat onze posts door anderen worden gedeeld in hun Stories, dan kunnen we het delen vanuit de app uitschakelen. Ga gewoon naar Instellingen > Privacy > Verhalen en schakel de speciale toggle voor het opnieuw delen in Verhalen uit. Vanaf nu kan niemand meer onze berichten delen in hun Stories: ze zien de knop niet meer.