Hoe verberg je bestanden en mappen in Windows

Microsoft’s besturingssysteem heeft een functie waarmee je snel en gemakkelijk bestanden en mappen kunt verbergen. Zo

Veel gebruikers op het werk of thuis hebben, om uiteenlopende redenen, geen andere keuze dan hun computer te delen. In deze situaties kan het nuttig zijn een manier te vinden om bestanden of mappen te verbergen die u privé wilt houden. Op Windows is er een heel eenvoudige truc.

Er moet wel op worden gewezen dat dit niet bepaald de beste oplossing is om uw privacy te beschermen. Het is gewoon een triviale truc om je bestanden uit het zicht van nieuwsgierige ogen te krijgen. Alsof hij wil zeggen, gelegenheid maakt van de man een dief. En dit is precies hoe de truc werkt: bestanden en mappen verbergen voor nieuwsgierige ogen. De procedure vereist geen grote computervaardigheden en kan zelfs worden uitgevoerd door degenen die niet erg vertrouwd zijn met computers.

Het is niet eens nodig om software te downloaden: het is voldoende om een systeem te gebruiken dat al door Windows wordt gebruikt om een aantal belangrijke bestanden en mappen te beschermen.

Om te begrijpen waar het hier om gaat, is het nuttig om te onthouden dat het besturingssysteem van Microsoft standaard bepaalde systeembestanden verbergt om te voorkomen dat een verstrooide en ongeschoolde gebruiker ze verwijdert en zo instabiliteit of onomkeerbare schade aan Windows veroorzaakt. Laten we eens kijken hoe u een bestand of map kunt verbergen in het besturingssysteem van Redmond.

Een bestand of map verbergen op Windows

Eerst moet u het bestand of de map vinden die u wilt verbergen. Laten we zeggen dat u een Word document wilt verbergen. Als je het gevonden hebt, ga je met je muiscursor – of touchpad – over het bestand en klik je met de rechtermuisknop. Klik nu, in het volgende menu, op “Eigenschappen”. Op dit punt zijn we heel dicht bij het “begraven” van de tekstuele inhoud. In feite hoeft u alleen maar het vakje “Verborgen” aan te vinken (onderaan, naast “Alleen lezen”) en op “OK” te drukken. Als bij toverslag, is het bestand verdwenen. De procedure is ook identiek voor het verbergen van een map.

Hoe een verborgen bestand of map herstellen

Op een gegeven moment zult u ook een verborgen bestand of map in Windows moeten herstellen. Nogmaals, dit is echt kinderspel. Ga terug naar de map waar het “onzichtbare” document zich bevindt. Klik dan op “Bekijken” en tenslotte op “Tonen en verbergen”. Het laatste wat je moet doen is de optie “Verborgen elementen” selecteren en je bent klaar.