Hoe verwijderde bestanden van Windows 10 herstellen met Bestandsgeschiedenis

Op Windows 10-computers zijn er verschillende methoden om een beschadigd of per ongeluk verwijderd belangrijk document te herstellen, hier is hoe het te doen

Soms door het maken van een back-up, of gewoon door het gebruik van onze computer, kunnen we per ongeluk een belangrijk document verwijderen, of beschadigen. Gelukkig kunt u, als u een pc met Windows 10-besturingssysteem hebt, verwijderde of beschadigde bestanden herstellen dankzij de functie Bestandsgeschiedenis.

Er zijn verschillende methoden om een herstel uit te voeren. Een van de snelste manieren is om de Vorige Versies te controleren via de eigenschappen van een document. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Eigenschappen in het pop-up menu. Controleer nu op de pagina die verschijnt of eerdere versies van het document beschikbaar zijn. Op die manier vermijden we mogelijke fouten bij het opslaan of beschadiging van het bestand. Dit is een snelle actie, maar niet erg grondig. Als we een document willen herstellen is het beter om te vertrouwen op het onderdeel Bestandsbeheer.

Hoe een verwijderd bestand herstellen met behulp van Bestandsbeheer

Om een herstel met geavanceerde opties uit te voeren moeten we eerst het onderdeel Bestandsbeheer openen. Hier gaan we naar het gedeelte met Home en zoeken naar de knop History (rechtsboven). Op dit punt, als u terug wilt naar een versie voorafgaand aan de wijzigingen, moet u het gewenste bestand selecteren in de Bestandsverkenner en vervolgens op de knop Geschiedenis klikken (via Home). Dit zal een lijst tonen met alle verschillende opgeslagen versies van hetzelfde bestand. U kunt een bestand terugzetten door het te vervangen door het bestaande bestand of beide behouden. Let op: de standaardkeuze is vervanging. Dus als u geïnteresseerd bent in beide versies, wees dan niet te gehaast om de operatie te voltooien.

Verwijderd bestand

Wat moeten we doen als een of meer bestanden per ongeluk zijn verwijderd? Om een verwijderd bestand op Windows 10 te herstellen, opent u gewoon de map waarin het was opgeslagen voordat het werd verwijderd. In deze map klikken we altijd op de knop Geschiedenis (rechtsboven). Op dit punt zien we een lijst van recente documenten die in die map zijn opgeslagen en kunnen we ze terugzetten. Let op: om deze functie te gebruiken, evenals om te herstellen vanuit het Bestandsbeheer, moet u Bestandsgeschiedenis activeren. Om dit te doen, gaat u naar Instellingen en volgt u de wizard in de sectie Back-up & Herstel (u hebt een USB-stick of externe harde schijf nodig).