Hoe u de Tour de France 2018 live streamt

De Tour de France 2018 trapt af op zaterdag 7 juli, met ook de Italiaan Vincenzo Nibali in de strijd om de gele trui, hier is hoe u de etappes live streamt

Chris Froome zal er ook bij zijn op 7 juli in Noirmoutier-en-Ile, op de startlijn van de eerste etappe van de Tour de France 2018. Na zijn rehabilitatie door Wada maakt de blanke Keniaan kans om het huzarenstukje van Marco Pantani uit 1998 te herhalen en te proberen de Tour de France te winnen na het winnen van de Giro d’Italia in mei.

Het record van de Piraat zal worden verdedigd door Vincenzo Nibali, de enige renner die de dominantie van Chris Froome in recente edities van de Tour in de weg heeft kunnen staan. De Haai van de Straat heeft alles ingezet op de Grand Boucle, mede dankzij een parcours dat op zijn karakter lijkt te zijn afgestemd. Het is een uitdaging die historisch belooft te worden en die wielerfans voor geen goud willen missen. Gelukkig voor hen kunnen ze de Tour de France 2018 live streamen en gratis bekijken, waar ze ook zijn.

Tour de France 2018: tv-schema’s

De 21 etappes van de Tour de France 2018 worden in Italiƫ uitgezonden door zowel Rai als Eurosport en het zal mogelijk zijn om de Tour de France 2018 live te streamen en gratis te bekijken dankzij het Rai Play-platform en Eurosport Player . Zoals gezegd begint de Grande Boucle op zaterdag 7 juli en eindigt op zondag 29 juli, maar de tijden zullen afhangen van het type en de lengte van de etappe die het peloton te wachten staat. Sommigen zullen zelfs vroeger starten dan anderen, terwijl er op sommige dagen, zoals de laatste etappe in Parijs of de twee tijdritten (een individueel en het andere team) aangepaste starttijden zullen zijn.

Hoe de Tour de France 2018 in livestreaming te bekijken met Rai Play

Net als alle sportevenementen die door de redactie van Rai Sport worden verslagen, zal ook de Tour de France 2018 gratis in livestreaming worden uitgezonden op het onlineplatform Rai Play. Het aan de Grande Boucle gewijde kanaal wordt Rai 3: het volstaat om het digitale kanaal op het streamingplatform van de Staatstelevisie te lanceren om de livestreaming van meer dan 3.500 kilometer van de Grand Boucle te volgen. Om elke sprint bergop of elke sprint van de Tour de France te volgen volstaat het om met je pc, smartphone of tablet verbinding te maken met de website Rai Play. Voor mobiele apparaten is er ook een applicatie (voor iOS en Android). Eenmaal op het Rai portaal of de app, ga naar de live sectie door verbinding te maken met het Rai 3 kanaal en we zijn klaar om de live etappe van de Tour de France 2018 te volgen.

Hoe de Tour de France 2018 live streaming te bekijken met Eurosport Player

Aternatief kunnen we de Tour de France ook volgen als we niet thuis zijn dankzij het Eurosport Player streaming platform. Eenmaal verbonden met de website (of de app voor smartphones gestart) hoeven we alleen maar onze inloggegevens in te voeren en eenmaal ingelogd verbinding te maken met het live gedeelte om te beginnen met het volgen van de Tour de France 2018. Op Eurosport Player zullen we ook interviews kunnen volgen voor de start en na de finish, alsook samenvattingen van vorige etappes of voorbeschouwingen van de etappes van de volgende dagen.