Amazon Kindle: Hoe de e-boeklezer werkt

Waarom u de Kindle e-reader van Amazon zou moeten kiezen om uw e-boeken te lezen: hier leest u hoe het werkt en hoe u er het meeste uit kunt halen

Lezers die van papieren boeken overstappen op digitale boeken zullen niet zonder Amazons Kindle e-reader willen. Met dit apparaat kunt u urenlang lezen zonder uw ogen te belasten, en de lay-out van uw e-boek aanpassen voor maximaal comfort in vergelijking met een tablet.

Naast een hoog leescomfort biedt een e-reader u toegang tot een uitgebreide bibliotheek op elk gewenst moment, zonder dat u bulk en gewicht hoeft mee te slepen. Gebruikers die bijvoorbeeld bij Amazon een Kindle kopen, kunnen ervoor kiezen hun eigen e-boeken te uploaden, gratis e-boeken van hun account te downloaden of nieuwe titels te kopen. Voor wie onderweg een grote catalogus wil, is er de Kindle Unlimited-dienst, die onbeperkte toegang biedt tot meer dan 1 miljoen e-boeken vanaf elk apparaat.

Koop uw Kindle e-reader bij Amazon en geniet van het lezen

Amazon Kindle: hoe het scherm werkt

Het belangrijkste verschil tussen lezen op een tablet en een e-reader is de e-ink technologie, de elektronische inkt die een leeservaring zo dicht mogelijk bij die op papier nabootst. Een ander kenmerk dat Kindle e-readers onderscheidt van tablets is het ontbreken van achtergrondverlichting, waardoor ze gemakkelijk te lezen zijn, zelfs in omgevingen met veel natuurlijk licht. Daar staat tegenover dat u bij weinig licht, net als bij papieren boeken, er een zult moeten aanschaffen. Amazon biedt de Kindle Paperwhite-versie van het apparaat, dat is voorzien van diffuse verlichting waardoor het zelfs in een slecht verlichte of donkere omgeving gemakkelijk te lezen is.

Voor degenen die een e-reader willen die hen op elk avontuur volgt, is er de Kindle Oasis-versie die kras- en waterbestendig is en het ultieme leescomfort biedt met zijn e-inktechnologie, Paperwhite-scherm en instelbare verlichting.

Koop uw volgende Kindle e-reader op Amazon

Koop uw Kindle Paperwhite op Amazon om in het donker te lezen

Koop de beste e-reader: ontdek de Kindle Oasis op Amazon

Amazon Kindle: geef uw leeservaring een persoonlijk tintje

Amazon’s Kindle e-readers stellen gebruikers in staat de lay-out van hun ebooks te personaliseren om het lezen te vergemakkelijken. Lezers kunnen hun favoriete lettertype kiezen uit een reeks lettertypen, een andere lettergrootte instellen en een andere regelafstand instellen.

Met Kindles kunnen gebruikers ook favoriete passages in een digitaal boek markeren met een markeerstiftfunctie, of bladwijzers toevoegen om te helpen terug te vinden waar ze zijn gebleven of om belangrijke passages te onthouden. Tot slot kunnen gebruikers die voor Amazons e-readers kiezen aantekeningen toevoegen en met de zoekfunctie naar elke tekst zoeken.

Koop een Kindle e-reader van Amazon en geef uw leeservaring een persoonlijk tintje

Amazon Kindle: hoe u e-boeken koopt

Kindle e-readers ondersteunen de eigen Kindle 8-, Kindle-, TXT-, PDF-, onbeveiligde MOBI-, PRC-, HTML-, DOC-, DOCX-, JPEG-, GIF-, PNG- en PMO-formaten, maar geen ePub. Gebruikers kunnen ebooks in de compatibele formaten uploaden naar hun Amazon e-reader, of hun favoriet downloaden uit Amazons uitgebreide bibliotheek van betaalde en gratis content.

Daarnaast kunnen gebruikers zich abonneren op Kindle Unlimited, dat onbeperkte toegang biedt tot meer dan 1 miljoen ebooks uit Amazons catalogus voor €9,99 per maand. De dienst kan ook worden gebruikt door mensen die geen Kindle e-reader bezitten: ebooks kunnen op elk apparaat worden gelezen en worden gedownload via de app die beschikbaar is voor Kindle-apparaten, smartphones en tablets.

Abonneer op Kindle Unlimited en krijg toegang tot de enorme digitale bibliotheek/p>

Italiaonline presenteert producten en diensten die online kunnen worden gekocht bij Amazon en/of andere e-commercesites. In geval van aankoop via een van de links op de pagina, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of de andere genoemde e-commerce bedrijven. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.