Amazon Prime Day: wat het is, hoe het werkt, hoe lang het duurt en de beste deals

Amazon Prime Day is de twee dagen van kortingen en speciale getimede aanbiedingen op Jeff Bezos’ e-commerce, die ons elk jaar in staat stelt om tegen geweldige prijzen te winkelen. Hier leest u hoe het werkt en hoe u kunt besparen

Amazon Prime Day staat voor de deur, tot grote vreugde van alle trouwe Prime Day-abonnees. Het evenement vindt gewoonlijk plaats in de zomer, maar dit jaar heeft het bedrijf van Jeff Bezos besloten het uit te stellen vanwege Covid-19. Het tweedaagse evenement gewijd aan ongelooflijke deals voor alle Amazon Prime-klanten begint in Italië op dinsdag 13 oktober om 00:01 uur en eindigt op woensdag 14 oktober om 23:59 uur.

Er zullen grote kortingen zijn op alle Amazon-apparaten, zoals de Alexa persoonlijke assistent en andere smart home-producten. Om de doorstart van kleine en middelgrote ondernemingen op de markt te ondersteunen, kunt u bovendien tijdens Prime Day 10 euro besparen als u vóór 12 oktober 10 euro uitgeeft aan producten van het mkb. Net als in de voorgaande jaren zullen er in 2020 duizenden aanbiedingen zijn voor alle soorten producten, van kinderartikelen tot huishoudelijke artikelen. Natuurlijk zal er geen gebrek zijn aan elektronische en technologische apparaten, die gewoonlijk een hoge prijs hebben maar tijdens Prime sterk worden afgeprijsd. Het bedrijf heeft al enkele van de vele afgeprijsde producten onthuld. Het bedrijf heeft al een aantal producten met korting onthuld, maar laten we eens nader bekijken wat Prime Day is en hoe het werkt.

Wat is Amazon Prime Day?

Amazon Prime Day is een regelmatig terugkerend evenement geworden voor de e-commercegigant. Het werd in het leven geroepen als een “dank u”-dag voor al zijn trouwe Prime-klanten. In feite zijn de aanbiedingen die actief zijn op Prime-dagen en gemarkeerd zijn met het speciale blauwe label, alleen voorbehouden aan abonnees van het programma. Dus als je geen Prime-klant bent, heb je geen toegang tot de gemarkeerde kortingen.

Aanmelding bij Amazon Prime is heel eenvoudig en omvat bovenal 30 dagen gratis gebruik. Zo kunnen geïnteresseerde gebruikers de dienst uitproberen en zonder kosten besluiten te bevestigen of te annuleren. Als u besluit door te gaan, brengt het systeem jaarlijkse kosten van 36 euro of maandelijkse kosten van 3,99 euro in rekening

Als u zich aanmeldt voor Prime, hebt u toegang tot een aantal voordelen: gratis 24-uurs verzending van gekochte artikelen, toegang tot Prime Video, Amazon Music, Prime Reading en meer.

En Prime Day is de kers op de taart: één keer per jaar krijgen alle Prime-leden 48 uur lang exclusieve toegang tot duizenden aanbiedingen.

Hoe werkt Prime Day?

Het is heel eenvoudig om te profiteren van Prime-kortingen. Alle abonnees van de dienst hoeven alleen maar het afgeprijsde product in hun mandje te leggen en tot aankoop over te gaan. Let echter op de duur: zoals we al hebben vermeld, duurt het initiatief slechts 48 uur.

Ook zijn sommige kortingen in de tijd beperkt, d.w.z. dat ze slechts een dag of een paar uur geldig zijn. Als u wilt profiteren van deze kortingen, kunt u het beste de Amazon-app downloaden en de aanbiedingsmeldingen activeren.

Om dit te doen, selecteert u gewoon “Volg deze aanbieding” wanneer u een interessant product op de app ziet. Het zal een beetje zijn alsof je een mix hebt tussen een persoonlijke assistent en een persoonlijke shopper naast de deur.

Ten slotte kunnen degenen die Alexa thuis hebben direct op haar vertrouwen met een stemcommando, door haar te vragen “Alexa wat zijn mijn Prime Day-deals?” Op dat moment wijst de machine de klant op de interessantste afgeprijsde artikelen.

De beste Prime Day 2020-deals

Het initiatief wordt toegepast op veel producten in de catalogus van Amazon Italia. Zoals elk jaar is er speciale aandacht voor elektronische artikelen, waarvan sommige nu al in de aanbieding zijn. Per esempio, la telecamera IP Blink Mini compatibile con Alexa, è già in vendita a 27,00 euro invece di 39,99 euro.

Il kit  wi-fi mesh da tre dispositivi eero costa 167,40 euro invece di 279 euro. La videocamera Ring Spotlight costa 159 euro invece  di 229 euro. Il Tablet Fire 7 con 32 GB di memoria, ricondizionato, costa 52,99 euro invece che 71,99.

Anche per quanto riguarda i servizi Amazon molte offerte sono già state lanciate. Ad esempio:

  • Amazon Music Unlimited (clienti Prime): dal 28 settembre fino al 14 ottobre Amazon Music Unlimited è in offerta a 0,99 euro, in seguito l’abbonamento si rinnova a 9,99 euro al mese
  • Amazon Music Unlimited (nuovi clienti): dal 28 settembre fino al 14 ottobre 3 mesi di Amazon Music Unlimited costano solo 0,99 euro, in seguito si passa a 9,99 euro al mese
  • Kindle Unlimited: dal 1 ottobre fino al 31 ottobre si possono avere 3 mesi di Kindle Unlimited a 9,99 euro
  • Amazon Business: dal 28 settembre fino all’9 ottobre i nuovi clienti Amazon Business riceverono uno sconto del 30% sul primo ordine effettuato, fino a un massimo di 200 euro
  • Prime Student: dal 2 ottobre fino al 14 ottobre c’è un buono sconto da 10 euro per chi si iscrive a Prime Student

Chi non è ancora iscritto ad Amazon Prime, può attivare gratuitamente l’abbonamento di prova per 30 giorni cliccando qui.