On My Block: wie zit er in de spin-off

On My Block spin-off komt naar Netflix: waar gaat het over en wie zijn de hoofdpersonen uit de gelijknamige tv-serie Freeridge uit de wijk in Los Angeles

De avonturen van de vriendengroep On My Block uit de Netflix tv-serie eindigden met seizoen vier, maar fans kunnen binnenkort een do-over krijgen. Na de ontknoping van het tienerdrama heeft het streamingplatform de komst van de langverwachte spin-off bevestigd en de nieuwe hoofdpersonages onthuld: Freeridge.

De spin-off is geschreven door On My Block-schrijver Jamie Uyeshiro, die samenwerkte met co-creators Eddie Gonzalez en Jeremy Haft. Lauren Iungerich en Jamie Dooner zijn de producenten. De setting is opnieuw Freeridge, een fictieve wijk in Los Angeles waar de vier vrienden van On My Block al vier seizoenen lang voor uitdagingen en avonturen staan terwijl ze bij elkaar proberen te blijven. In de spin-off krijgt een nieuwe groep vrienden dit keer te maken met een dodelijke vloek, waarmee een onvergetelijk avontuur voor een meer vrouwelijke serie in gang wordt gezet.

Freeridge: nieuwe cast

Freeridge belooft een “fictieve” kant van de gelijknamige wijk in Los Angeles te laten zien en een ander tienerdrama tot leven te brengen. Na de avonturen van Monse, Ruby, Jamal en Cesar te hebben gevolgd, krijgt de cast een complete make-over in de spin-off.

Zoals je op de door Netflix vrijgegeven foto kunt zien, zijn de hoofdrollen weggelegd voor acteurs Bryana Salaz (Team Kaylie), Keyla Monterroso Mejia (Curb Your Enthusiasm), Ciara Riley Wilson (LA’s Finest) en Shiv Pai (Iron Fist). Allen verschenen kort in de seizoensfinale van de ouderserie.

De serie laat echter wel ruimte voor mogelijke cameo’s van de hoofdpersonages van On My Block: Monse Finnie (Sierra Capri), Cesar Diaz (Diego Tinoco), Jasmine Flores (Jessica Marie Garcia) en Jamal Turner (Brett Gray).

Freeridge: commentaar van de schrijver

Op dit moment is er nog maar weinig informatie over het plot van de On My Block spin-off. Zeker is dat het zich nog steeds in de wijk Freeridge zal afspelen, maar met andere hoofdrolspelers en een ander, vrouwelijker en fictiever gezichtspunt.

Freeridge is tenslotte het geesteskind van de schrijvers en makers van de ouderserie. Uyeshiro, Gonzalez en Haft verklaarden in een verklaring: “Sommige van de beste feedback die we over On My Block hebben gehoord, is afkomstig van fans die ons vertellen dat ze zichzelf zien en zich vertegenwoordigd voelen. Terwijl we beginnen aan Freeridge, een meer vrouwgerichte serie, zullen we blijven investeren in authentieke personages die ons gepassioneerde publiek vertegenwoordigen… Oh, en er kunnen kabouters zijn.”

Het is dus alleen nog maar wachten tot Freeridge op het streamingplatform Netflix verschijnt om de nieuwe avonturen te ontdekken.