Hoe Spotify gebruiken zonder internetverbinding

In dit artikel bekijken we hoe Spotify offline werkt met Windows, Mac en Android-toestellen. Hier zijn de procedures.

Luisteren naar muziek op Spotify is een absoluut verslavende ervaring, dankzij het feit dat je, vooral in de Premium-versie, een grote verscheidenheid aan nummers kunt vinden, lange afspeellijsten zonder advertenties kunt beluisteren en je volledig kunt onderdompelen in het luisteren. Maar een van de interessantste dingen is dat je ook offline naar Spotify kunt luisteren, zelfs als je geen internetverbinding hebt. Laten we eens kijken hoe.

Offline naar Spotify luisteren op Windows of Mac

Hoe luister je dus offline naar Spotify op Windows of Mac als je wel een computer hebt maar geen internetverbinding? Dat is gemakkelijk, u hoeft alleen maar de tracks die u wilt beluisteren van tevoren te downloaden, maar ook hele afspeellijsten of albums. Allereerst maakt u verbinding met de juiste pagina van de dienst en downloadt u de app. Zodra het downloaden is voltooid, begint de installatie automatisch. Met Windows 10 kan Spotify rechtstreeks vanuit de Microsoft Store worden gedownload. Open vervolgens de app en klik op de knop “Aanmelden” op het beginscherm. Eenmaal binnen, is het raadzaam om uw eigen afspeellijst te maken waarin u alle tracks verzamelt die u wilt downloaden, zodat u alles met een enkele klik kunt doen. Klik hiervoor op de “+” knop waar de kop “Nieuwe afspeellijst” staat en geef deze soort map een naam, met behulp van het naamvakje dat in het nieuwe paneel verschijnt. Klik dan gewoon op “Create”. Zodra de operatie is voltooid, is het tijd om uw favoriete nummers aan de collectie toe te voegen. U kunt een afspeellijst maken die is gewijd aan een bepaald genre, of een gemengde verzameling die meerdere genres omvat zodat u zich niet hoeft te vervelen.

Wat u ook kiest, er zijn maar een paar stappen meer nodig om offline van Spotify Premium te genieten. Ga in de bovenste balk naar het liedje dat u wilt toevoegen, klik vervolgens op de (…) knop die naast het resultaat verschijnt en selecteer Toevoegen aan afspeellijst > (naam afspeellijst). U moet deze handeling uiteraard voor alle sporen herhalen. Als u niet alle titels van de nummers kent, kunt u zoeken op artiest in plaats van op nummer, of u kunt nummers uit bestaande afspeellijsten zoeken.

Het enige wat u hoeft te doen, is de afspeellijst selecteren die u hebt gemaakt en de schakelaar “Downloaden” op “Aan” zetten. Dit zal beginnen met het downloaden van de tracks. Wanneer het downloaden is voltooid, zal Spotify het woord Download voltooid weergeven en kun je nu offline naar Spotify luisteren. U kunt ook bestaande afspeellijsten of hele albums van uw favoriete artiesten downloaden.

Een ander belangrijk kenmerk van dit programma, dat vanaf een computer wordt gebruikt, is dat het de mogelijkheid biedt om ook muziek die al op uw computer staat te importeren en in de gedownloade afspeellijsten op te nemen. Om dit te doen, ga naar het Spotify “Edit” menu en selecteer “Preferences”. Van hieruit ga je naar het gedeelte “Lokale bestanden” en kies je of je de muziek die op je pc is opgeslagen wel of niet wilt weergeven op Spotify, door de bijbehorende keuzeschakelaars op “aan” te zetten.

Als je klaar bent, kun je, als je de offline modus van Spotify gebruikt, nog steeds naar je favoriete muziek luisteren. U kunt er echter ook voor kiezen de offline modus te gebruiken, zelfs als u een verbinding hebt, om geen gigabytes te verbruiken. Klik hiervoor op de (…) knop in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens de opties “Bestand” en “Offline modus”.

Luisteren naar Spotify offline op Android

Maar hoe werkt Spotify offline op een mobiele telefoon of iPad? U kunt ook offline naar Spotify luisteren op mobiele apparaten zonder verbinding. Net als op je pc moet je de Spotify-app openen, nadat je die hebt gedownload en geïnstalleerd, natuurlijk. Als je nog niet bent ingelogd, moet je dit ook doen, anders zoek je gewoon het eerste nummer dat je wilt opslaan, maak je de afspeellijst waarin je het wilt opslaan en sla je het op. Vervolgens moet u alle nummers in dezelfde ruimte toevoegen.

Als u klaar bent met downloaden, is het raadzaam om een Wi-Fi-verbinding te openen om uw dataverbinding te sparen. Als dit niet het geval is, moet u de optie handmatig activeren door op het pictogram “Mijn bibliotheek” te klikken, vervolgens op de knop “Opties” te klikken en de hendel “Gegevens downloaden” in het vak “Muziekkwaliteit” op “aan” te zetten. Zet dan de schakelaar op “aan” onder het item “Download” naast de geselecteerde afspeellijst. U kunt nu offline naar Spotify luisteren vanaf uw mobiele apparaat.