Hoe speel je Snake op Google Maps

Voor 1 april heeft Google een versie van Google Maps ontwikkeld waarin gebruikers Snake kunnen spelen. Zo werkt het

Zoals al enkele jaren een traditie is, eert Google de datum van 1 april met een leuke “vis” die verborgen zit (maar eigenlijk niet zo veel voorstelt) in een van zijn apps: vandaag, en gedurende de hele week, kun je Snake spelen op Google Maps. Herinnert u zich het beroemde slangenspel dat u eind jaren ’90 en begin jaren 2000 aan uw telefoon hield?

De eerste keer dat je Snake speelde op een telefoon was het waarschijnlijk een Nokia, nog niet “smart” en met een piepklein monochroom schermpje. Maar het idee was juist, en Snake werd miljoenen en miljoenen keren gespeeld in die jaren toen sociale netwerken nog niet bestonden. En je kon zelfs geen spelletjes downloaden uit de Play Store van Google (er was niet eens Android). Het was destijds niet ongewoon om in een wachtkamer mensen Snake te zien spelen om de tijd te doden, en dit suggereert dat van de vele “April Fools” die Google ons de afgelopen jaren heeft gegeven, dit misschien wel een van de meest welkome is.

Snake op Google Maps

Wie Google Maps opent, ziet linksboven het klassieke pictogram van het hoofdmenu van de app, gewijzigd met een pictogram dat doet denken aan het mythische slangenspel. Als u op het menu klikt, kunt u kiezen voor “Play Snake”: u hoeft niets te downloaden, Google Maps heeft dat op de achtergrond al gedaan met de laatste update. In plaats van de klassieke slang is er een trein en het doel van het spel is om zoveel mogelijk passagiers aan boord te laden. Net als in het originele spel wordt de trein steeds langer, en wordt het steeds moeilijker om niet van de rand van de kaart te raken en op ons eigen konvooi te botsen.

Je kunt Snake op Google Maps spelen met straatkaarten van Cairo, Sao Paulo, Londen, Sydney, San Francisco, Tokio of de hele wereld. Terwijl we de kaart verkennen met onze slang, zullen we historische plaatsen en bezienswaardigheden in verschillende steden tegenkomen (bv. de Sfinx van Gaza) en als we ze vangen krijgen we bonuspunten. Om de trein te manoeuvreren moeten we het aanraakscherm gebruiken, wat niet gemakkelijk is op smartphones, maar gelukkig is het ook mogelijk om Snake op Google Maps te spelen vanaf desktop- en laptopcomputers. Open gewoon de browser en ga naar snake.googlemaps.com en gebruik het toetsenbord om nauwkeuriger commando’s te geven.