Wat is hexadiet?

Hexadite is de ontwikkelaar van geavanceerde beveiligingssoftware die kunstmatige intelligentie en machine learning gebruikt om mogelijke schade veroorzaakt door beveiligingsbedreigingen te detecteren en te voorkomen.

Hexadite werkt door eerst beveiligingswaarschuwingen te ontvangen van andere beveiligingsoplossingen en leveranciers. Vervolgens worden deze waarschuwingen geparseerd met eerder verzamelde Hexadite-gegevens om het potentieel voor malware en andere cyberaanvallen te formuleren. Voor cyberaanvallen op hoog niveau kan Hexadite deze gebeurtenissen autonoom beëindigen en de hoeveelheid veroorzaakte schade voorkomen of beperken.

Hexadite overgenomen door Microsoft in 2017

In juni 2017 nam Microsoft de overname van Hexadite over om de Automated Incident Response System (AIRS) -technologie van het bedrijf te integreren in de bestaande beveiligingssoftware voor bedrijven, Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP).

WDATP is een cloudgebaseerde beveiligingssuite voor gebruik in ondernemingen, en met de Hexadite-overname wilde Microsoft de effectiviteit van de suite verbeteren met Hexadite-technologie en WDATP aantrekkelijker maken voor potentiële zakelijke klanten.

Microsoft ziet de toevoeging van Hexadite-technologie in WDATP als een manier om het uitgebreide beveiligingsproces verder te automatiseren voor ondernemingen die vaak niet over de volledige middelen en / of expertise beschikken om geavanceerde cyberaanvallen op te sporen, te onderzoeken en te verhelpen.