Heeft u problemen met uw iPhone? Hoe repareert u het in enkele seconden

Als uw iPhone crasht en niet meer werkt, is de snelste manier om het probleem op te lossen een geforceerde reboot uit te voeren. Dit is hoe

Een van de belangrijkste kenmerken van iPhones is dat ze altijd heel soepel en snel zijn geweest. Net als elk ander elektronisch apparaat zijn ze echter niet perfect en kunnen ze om uiteenlopende redenen crashen. Een vervelend defect waardoor gebruikers geen handelingen kunnen verrichten.

Vaak reageert in deze gevallen de smartphone niet op commando’s en klikken op het display doet niets anders dan de frustratie vergroten. En zelfs als je het probeert uit te zetten, gebeurt er niets. En zelfs als je hem probeert uit te schakelen, gebeurt er niets. Dus, gelaten, hoef je alleen maar te wachten tot het apparaat geen stroom meer heeft (als de batterij is opgeladen, kan het dagen duren voordat je hem weer aanzet). Het enige wat u hoeft te doen is een harde reset uitvoeren, waardoor de iPhone wordt uitgeschakeld en opnieuw wordt opgestart. Maak je geen zorgen, we hebben het niet over het herstellen van de telefoon naar fabrieksinstellingen en je gegevens worden niet gewist.

Hoe forceer je een herstart van de iPhone

Hoe je een harde reset op de iPhone uitvoert, is heel eenvoudig. Laten we zeggen dat de telefoon plotseling onbruikbaar wordt. Wanhoop niet. De volgende procedure is alles wat u hoeft te doen om uw Apple-telefoon geforceerd opnieuw op te starten.

Neem uw iPhone en houd de aan/uit-knop en de homeknop tegelijkertijd een paar seconden ingedrukt (in ieder geval totdat het Apple-logo zichtbaar is). Het apparaat wordt uitgeschakeld en na zeer korte tijd weer ingeschakeld. Dat is het. Zoals gezegd, mag de harde reset geen wijzigingen in de iPhone aanbrengen.

Op de iPhone 7 verloopt het geforceerd opnieuw opstarten iets anders. In plaats van op de aan/uit-knop te drukken, moet je de volume omlaag-knop tegelijk met de home-knop indrukken. Ook hier moet je wachten tot het Apple logo verschijnt voordat je de toetsencombinatie loslaat. En dat is het.

Als het probleem zich blijft voordoen, is verder onderzoek vereist. Het is mogelijk dat de storing wordt veroorzaakt door een gedownloade applicatie. In dergelijke gevallen is de enige oplossing om de iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.