Lookout: veilig van het endpoint naar de cloud

Met de overname van CipherCloud heeft de endpoint security specialist Lookout zijn portfolio uitgebreid naar de cloud. Nu wordt het partnerprogramma aangepast om nieuwe perspectieven te openen voor digitale transformatie voor het kanaal.

Zero Trust, Secure Access Service Edge (SASE) en Cloud Access Security Broker (CASB): de Amerikaanse cloudspecialist CipherCloud heeft deze en andere beveiligingsoplossingen in zijn portfolio. Om zijn eigen portfolio met deze technologieën uit te breiden en ook endpointbeveiliging in de cloud aan te bieden, heeft Lookout, de Amerikaanse aanbieder van endpointbeveiliging, CipherCloud overgenomen. Nu volgt Lookout dit voorbeeld met een vernieuwd partnerprogramma om het kanaal nog meer toegevoegde waarde te bieden. “We hebben ons partnerprogramma opnieuw ontworpen om partners in staat te stellen Digitale Transformatie te omarmen en hun succes te stimuleren. Dankzij ons beveiligingsplatform zijn channelpartners in staat om de digitale transformatie van hun klanten te ondersteunen. Op hun beurt hebben zij de mogelijkheid om veilige toepassingen aan gebruikers te leveren. Ongeacht waar de gebruikers willen werken,” legt Gert-Jan Schenk, Chief Revenue Officer bij Lookout, uit.

In de toekomst zullen er twee partnerniveaus zijn, Elite en Select. Deze zijn bedoeld om zowel de expertise van de sector als een bewezen staat van dienst dienovereenkomstig te belonen. Voor het Elite-niveau zijn er: hogere kortingen op geregistreerde deals, fondsen voor marketingontwikkeling, extra inkomsten uit advies en professionele diensten, toegewijde product- en verkoopkampioenen, toegang tot de analyses en resultaten van het interne threat intelligence-team, technische en verkooptraining. Het “Partner Academy”-platform voor training en certificering zal begin deze zomer ook beschikbaar zijn, en het partnerportaal is ook vernieuwd.

Wat zijn de marktvooruitzichten?

De overname lijkt een strategisch logische zet. Gartner voorspelt immers dat de SASE-markt in de komende vijf jaar zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 42% en tegen 2024 bijna 11 miljard dollar waard zal zijn. Lookout wil een deel van deze markt bestrijken en hoopt op goede kansen. Dat komt omdat de integratie van CipherCloud en Lookout’s technologieën zou moeten helpen wrijving te elimineren, gebruiksgemak en gemak te verhogen, en operationele kosten te verlagen in vergelijking met een verzameling van silo-puntproducten, aldus het bedrijf. “We weten dat veilige endpoint-to-cloud connectiviteit een topprioriteit zal blijven voor IT,” zegt Schenk over de toekomstverwachtingen. “Een groot deel van de beroepsbevolking zal op afstand blijven werken, ook nadat de pandemie is afgenomen.”