Alexander Neff wordt DACH-baas bij Micro Focus

De jarenlange Quest-manager Alexander Neff neemt bij softwareleverancier Micro Focus met onmiddellijke ingang de verantwoordelijkheid voor de activiteiten in de Duitstalige regio over. Als Vice President Sales zal hij vanuit München opereren.

Alexander Neff neemt de functie van Vice President Sales voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH) over bij Micro Focus. Met onmiddellijke ingang zal hij vanuit München leiding geven aan de activiteiten van de softwareleverancier in de drie landen. De salesprofessional werkte daarvoor zeven en een half jaar als General Manager en Executive Director voor de DACH-regio bij fabrikant Quest, dat tussen 2012 en 2016 tot de softwaredivisie van Dell behoorde.

Voordat Neff begin 2011 bij Quest in dienst trad, was hij werkzaam in sales en management bij verschillende IT-bedrijven, onder meer als Country Manager Germany bij randapparatuurfabrikant Logitech en als Manager Channel Sales bij beveiligingsspecialist Symantec. Zijn professionele carrière omvat ook de distributeur Tech Data.

Tot nu toe was Angelika Gifford bij Micro Focus verantwoordelijk voor zaken in Duitstalige landen. De manager kwam vorig jaar bij het bedrijf door de fusie van de fabrikant met de softwaredivisie van Hewlett Packard Enterprise (HPE). Zij had vier jaar lang hun bedrijf in de regio geleid. Gifford verliet Micro Focus enkele weken geleden.

Zevende grootste softwareleverancier

De fusie met HPE Software werd op 1 september 2017 afgerond. Naar eigen zeggen is Micro Focus sindsdien de zevende grootste leverancier van pure software ter wereld geworden. “De innovatieve oplossingen van Micro Focus alsmede de uitbreiding van het productportfolio door de softwareoplossingen van HPE bieden een groot toekomstpotentieel op het gebied van DevOps, Hybrid IT Management, Security, Risk & Governance alsmede Predictive Analytics voor bedrijven in alle branches”, aldus Neff over zijn nieuwe verantwoordelijkheidsgebied.