Hoe kijk je naar de MotoGP GP Assen 2018 live streaming

Vanaf vrijdag 29 juni 2018 gaat het MotoGP-raceweekend in Nederland in Assen van start, hier zijn de tijden om elk moment op tv te volgen en hoe je de race kunt bekijken

Het MotoGP-circus verhuist naar Nederland voor de achtste ronde van het seizoen 2018. Valentino Rossi en zijn teamgenoten zullen de strijd aangaan op het beroemde circuit van Assen, één van de snelste circuits in het hele MotoGP wereldkampioenschap en door insiders ook wel de Universiteit van de Motoren genoemd. En zoals altijd kunnen we de GP van Assen gratis en live streamen, waar we ook zijn.

De 2018 MotoGP Assen GP wordt verreden van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli. Sinds 1949 werd de MotoGP in Nederland altijd op de laatste zaterdag van juni verreden, maar sinds het seizoen 2016 is de GP verplaatst naar de zondag, passend bij de schema’s van de andere races van het seizoen. De 2018 GP van Assen is exclusief voor Sky Sport MotoGP, wat betekent dat alleen abonnees de hele race live kunnen volgen, vanaf de persconferenties op donderdag tot en met de post-race reportages op zondag. Niet-abonnees zullen nog steeds een herhaling van de kwalificatie en race van zondag voor alle drie de MotoGP-klassen kunnen bekijken op TV8.

Op dezelfde manier zal het mogelijk zijn om de GP van Assen (met dezelfde tv-tijden) te streamen via de platforms die door Sky en TV8 ter beschikking worden gesteld.

MotoGP Assen 2018: tv-tijden

Het raceweekend van Assen begint op vrijdag 29 juni om 9 uur ’s ochtends. Eerst zijn de Moto3-jongens aan de beurt voor de vrije training. Om 9.55 uur begint ook de eerste ronde voor de MotoGP, gevolgd door de Moto2. In de namiddag begint de tweede vrije training om 13.10 uur, terwijl de MotoGP vanaf 14.05 uur de baan op gaat. Op zaterdag is het menu rijkelijk gevuld met de derde vrije training die om 9.00 uur begint, maar de MotoGP zal om 13.30 uur ook de gebruikelijke vierde vrije training afwerken. Vrije training die vooruitloopt op de kwalificatiesessie van de GP van Assen 2018 die om 14.10 uur begint voor de MotoGP. Zondagochtend om 8.40 uur opstaan voor de warm-up. Zoals gewoonlijk start de Moto3, gevolgd door de MotoGP (9.10 uur) en de Moto2 (9.40 uur). Zondagochtend wordt afgesloten met de Moto3 races om 11.00 uur en de Moto2 race om 12.20 uur, ’s middags zit iedereen klaar op de bank want vanaf 14.00 uur is de 2018 MotoGP Assen GP aan de beurt.

Hoe kijk je de 2018 MotoGP Assen GP live streaming op SkyGo

Zoals gezegd is de 2018 MotoGP Assen GP exclusief voor abonnees van Sky’s Sportpakket. Op het Sky Sport MotoGP HD -kanaal is het vanaf donderdag 28 juni 2018 mogelijk om aan te sluiten om de persconferenties van de rijders te bekijken en de stemming voor de Nederlandse race op te snuiven. Naast alle momenten van de race zijn er ook de gebruikelijke verbindingen vanuit de paddock, interviews voor en na de race en diepgaande studioreportages. Als we niet thuis zijn en van het weekend gebruik maken voor een uitstapje buiten de stad, kunnen we de MotoGP toch volgen dankzij het streamingplatform SkyGo. Om verbinding te maken hoeven we alleen maar naar de site van de dienst Sky te gaan of de applicatie voor smartphones en tablets te downloaden. Eenmaal ingelogd gaan we naar het kanaal Sky Sport MotoGP HD en we zijn klaar om te juichen. 

Hoe kijk je de 2018 Assen MotoGP uitgesteld streamen op TV8

Diegenen die geen Sky-abonnement hebben en toch de MotoGP in Assen willen kijken, kunnen dat doen dankzij TV8 uitgesteld streamen. Vanaf 17.00 uur op zaterdag 30 juni zendt TV8 de hoogtepunten uit van de MotoGP-, Moto2- en Moto3-kwalificaties. Op zondag 1 juli starten de Moto3-races om 15:30 uur, gevolgd door de Moto2-races om 17:30 uur en tot slot om 19:00 uur een herhaling van de MotoGP Assen GP 2018. Als we op dat tijdstip terugkeren van zee, kunnen we altijd verbinding maken met de TV8-website en de replica van de GP bekijken. Een oplossing die we zowel vanaf smartphone als PC of tablet in de praktijk kunnen brengen.