Acmeo en Thycotic verdiepen partnership

De fabrikant van het geprivilegieerde accountbeheer Thycotic breidt zijn samenwerking met Acmeo uit en benoemt het als exclusieve verdeler voor Duitsland en Oostenrijk. De VAD verstevigt hiermee zijn positie in de beveiligingsmarkt.

Al in augustus vorig jaar breidde Acmeo zijn beveiligingsportfolio uit met de privileged account management (PAM) oplossingen van Thycotic. Nu heeft de fabrikant de VAD aangesteld als exclusieve distributeur voor Duitsland en Oostenrijk. Dit versterkt de positie van Acmeo in het IT-beveiligingssegment. De status van exclusieve partner van de PAM-specialist betekent namelijk dat zijn oplossingen in dit land alleen via Acmeo kunnen worden gekocht. De samenwerking met de twee andere Thycotic-distributeurs in Duitsland, Also en ADN, loopt ten einde. Tot dusver is het partnerlandschap van de fabrikant op de Duitstalige markt nog beheersbaar. Onder de partners bevinden zich echter grote systeemhuizen zoals Logicalis of SVA.

Beide bedrijven verwachten dat de nauwere samenwerking hun marktpositie zal uitbreiden. Acmeo-partners krijgen nu extra ondersteunende diensten en een meer diepgaande verkoopsmogelijkheid, wat hen in staat moet stellen de Thycotic-portefeuille optimaal te gebruiken. Daarnaast biedt de distributeur uitgebreide ondersteuning voor projecten van eindklanten, inclusief proof-of-concept assistentie.

“De afgelopen maanden van samenwerking hebben aangetoond dat we met Acmeo de juiste VAD aan onze zijde hebben, en daarom was uitbreiding van de samenwerking de volgende stap,” zegt Silke Ahrens, Senior Channel Director, International bij Thycotic. Naast de brede inzet van de VAD was haar expertise op het gebied van IT-beveiliging doorslaggevend voor de benoeming.