Hoe installeer en activeer je Sky Go en kijk je gratis naar Sky op je mobiel

Ben je op zakenreis of voor een afspraak en kun je niet naar de wedstrijd of de X-Factor finale? Geen probleem, zo doe je dat gratis via je smartphone

Ben je op zakenreis en kun je niet thuiskomen om je favoriete team of de MotoGP-race te zien? Geen probleem: als je een Sky-abonnee bent, is de Sky Go-dienst ook beschikbaar voor Android-smartphones. Laten we eens kijken hoe je Sky Go voor Android kunt installeren en Sky-programma's op je mobiele telefoon kunt bekijken.

Voor de niet-ingewijden, Sky Go is de gratis streamingdienst die Sky al meer dan een jaar aan al haar abonnees aanbiedt. Naast de mogelijkheid om de zenders te bekijken die al in je pakket zitten (je kunt Sky Cinema streamen, mits dit al deel uitmaakt van je abonnement), biedt Sky Go een veelheid aan on-demand content, variërend van films tot tv-series en sportevenementen. De dienst kan op twee verschillende apparaten (smartphone, tablet of computer) worden gebruikt, maar niet tegelijkertijd. Het is echter de beste manier om gratis Sky te kijken vanaf je computer of smartphone, vooral als je niet thuis bent.

Ondersteunde apparaten Sky Go

De bezitters van de nieuwste generatie iPhones en iPads zullen geen grote compatibiliteitsproblemen hebben, maar pas met de nieuwste Android-update van Sky Go krijgen gebruikers van Google's besturingssysteem toegang tot live streaming van satellietkanalen. Van de toestellen die door Sky Go Android worden ondersteund, zijn de populairste en meest gebruikte: Galaxy Note 2, 3, 4, Galaxy S4, S5, de S6-reeks, de S7-reeks en de S8-reeks; Galaxy A3 2017, Galaxy A5 2017, Asus Zenfone 2 en 3, OnePlus 3, OnePlus 3T, Xiaomi Redmi Note 3, Meizu M5 Note enZUK Z1.

Hoe activeer je Sky Go

Voordat je Moto GP-streaming op je smartphone kunt bekijken, moet je je registreren in het Fai Da Te-gedeelte op de website van Sky Italia. Van hieruit kunt u Sky Go activeren (op voorwaarde dat u al minstens één jaar abonnee bent) en toegang krijgen tot meer dan 40 kanalen en diverse on-demand content. Als u al geregistreerd bent, voer dan uw gegevens in en ga verder, als u nog niet geregistreerd bent moet u klikken op "Niet geregistreerd? Maak nu uw Sky ID aan".

In het registratieformulier moet u verschillende gegevens invoeren: een gebruikersnaam, een e-mailadres, uw belastingcode, uw smartcardnummer (of anders de gebruikerscode op uw factuur) en een wachtwoord kiezen. Zodra uw Sky ID is aangemaakt, kunt u uw abonnement beheren (bijvoorbeeld pakketten toevoegen of deactiveren), uw factuurbetalingen controleren en Sky Go activeren. Zodra u bent geregistreerd, hebt u toegang tot het gedeelte  "Gegevens en diensten beheren "en kunt u op de knop "Activeren" drukken in het gedeelte Sky Go en Sky Go Plus. Zodra u het registratieproces voor Sky Go hebt voltooid, kunt u eindelijk aan de slag.

Installeren van Sky Go voor Android en iOS

Om gratis naar Sky te kijken op uw mobiele telefoon moet u Sky Go op uw apparaat installeren. Gebruikers die een iPhone of iPad met minstens iOS 8 aan boord hebben, zullen de Sky Go-app kunnen downloaden in de App Store, terwijl Android-gebruikers wat meer beperkingen zullen hebben. Als uw smartphone een van de ondersteunde apparaten is, kunt u de Sky Go-app downloaden in de Google Play Store of op de platforms van Samsung en Asus. Na het downloaden kun je Sky Go installeren en satellietkanalen gaan streamen.

Het enige wat je hoeft te doen is inloggen met je Sky ID, je apparaat registreren en je bent klaar.