Industriële router voor bedrijfskritische toepassingen

De ontwikkelingsdienstverlener en distributeur Unitronic heeft de RUTX12 industriële router van Teltonika Networks aan zijn portfolio toegevoegd. Er sei speziell für unternehmenskritische Anwendungen entwickelt worden und biete zwei gleichzeitig einsatzbereite LTE-CAT6-Modems für Datenraten bis zu 600 MBit/s.

Der RUTX12 sei der erste Router von Teltonika mit zwei integrierten LTE-Modems, die eine Geschwindigkeit von 600 MBit/s erreichen und ferner eine nahtlose Umschaltung des LTE-Dienstes ermöglichen können. De aluminium behuizing maakt de router voorbestemd voor een breed scala van industriële toepassingen. Dank des Eingangsspannungsbereich von neun bis 50 VDC mit Verpolungs- sowie Überspannungsschutz und Einsatztemperaturen von -40 bis 75 Grad Celsius könne das Gerät auch in rauen Umgebungen sicher arbeiten.

Schnittstellen und Fernwartung inklusive

Die Ausstattung beinhalte fünf Gigabit-Ethernet-Ports, zwei SIM-Karten-Slots, DualBand 802.11ac WiFi mit 2,4 GHz und 5 GHz AC sowie eine GNSS-Schnittstelle (Global Navigation Satellite System), ein USB-2.0 interface en Bluetooth LE 4.0. De router is compatibel met het Teltonika Remote Management System, dat installatie, configuratie en beheer op afstand mogelijk maakt.

Geen verbroken verbindingen – ideaal voor live-opnames

De RuTOS-software, met beveiligingsfuncties zoals onmiddellijke failover, kwalificeert de RUTX12 specifiek voor toepassingen waarbij verbroken verbindingen koste wat het kost moeten worden voorkomen. De router kan openbare bewakings- en informatiesystemen ondersteunen en worden gebruikt waar betrouwbare connectiviteit met meerdere camera’s gewenst is, bijv. voor live opnames in parken, gebouwen en openbaar vervoer.

Failure-proof communicatie in ziekenhuizen

Een speciaal toepassingsgebied voor de RUTX12 is noodnetwerk connectiviteit voor ziekenhuizen, omdat communicatie in ziekenhuizen altijd zo snel mogelijk en zonder downtime moet zijn. Ziekenhuizen hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om de bestaande netwerkinfrastructuur uit te rusten met cellulaire routers. Op deze manier kan het aparte cellulaire netwerk worden opgezet met strikte beveiligingsinstellingen en uitsluitend worden gebruikt voor communicatie met medische apparatuur en personeel.